Juf Thea veertig jaar werkzaam in onderwijs

  Nieuws
Op een mooie zonnige donderdagochtend werden alle kinderen van de hele school in Noord Scharwoude door juf Thea getrakteerd op een ijsje. (Foto: Ria de Lange)
Op een mooie zonnige donderdagochtend werden alle kinderen van de hele school in Noord Scharwoude door juf Thea getrakteerd op een ijsje. (Foto: Ria de Lange) (rodi.nl)

NOORD-SCHARWOUDE - Juf Thea van der Zijden-Bruijn is deze maand veertig jaar werkzaam in het onderwijs. Zij begon haar carrière op de Paulusschool in Heerhugowaard, waar zij als enige vrouw startte tussen zeven mannen. In alle groepen op de Paulusschool heeft juf Thea wel les gegeven. Na ruim zestien jaar gewerkt te hebben in Heerhugowaard, maakte ze na een kleine pauze waarin zij voor haar kinderen zorgde, de overstap naar Langedijk. Gestart als invalkracht kreeg ze al snel een vaste baan. Nu is ze vijfentwintig jaar werkzaam bij Atrium.
Veertig jaar in het onderwijs is toch wel heel bijzonder. Zeker als dat - zoals zij al die jaren - met veel aandacht en betrokkenheid voor de leerlingen is gedaan. Volgend schooljaar bereikt juf Thea de pensioengerechtigde leeftijd en mag zij stoppen. Zij moet er nog niet aan denken. Werken met kinderen vindt zij het mooiste dat er is. Ook buiten de klas heeft Thea zich altijd extra ingezet voor het onderwijs. Zo was zij oudervertegenwoordiger in de medezeggenschapsraad (MR) op de school van haar kinderen, meer dan vijftien jaar voorzitster van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) en de MR op de Duizend Eilandenschool en sinds de start van de Ondersteuningsplanraad van het samenwerkingsverband, namens Atrium lid van deze raad. Ook nu de Mariaschool en de Duizendeilandenschool zijn gefuseerd zet Thea zich volop in, in de medezeggenschapsraad.


IJs

Op een mooie zonnige donderdagochtend in september werden alle kinderen van de hele school in Noord Scharwoude door juf Thea getrakteerd op een ijsje van de Nederlands kampioen ijsmaker Kees Baars. Alle collega's werden met partner mee uit eten genomen in een plaatselijk restaurant en op woensdag 17 oktober wordt van 16.00 tot 18.00 uur een receptie gehouden op de Schoolstraat 29/31 voor alle ouders/(oud)-ouders en (oud)-collega's en oud-leerlingen. Cadeau's hoeft juf Thea niet, het mooiste zou zij het vinden als de gasten een A4 tje met een leuke herinnering, foto of spreuk meenemen. Gehoopt wordt dat heel veel mensen juf Thea woensdag 17 oktober de hand komen schudden.

Meer berichten