Feest op de Wijde Veert

  Nieuws
Basisschool de Wijde Veert bestaat dit jaar 40 jaar en dat werd gevierd. (Foto: aangeleverd)
Basisschool de Wijde Veert bestaat dit jaar 40 jaar en dat werd gevierd. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD-SCHARWOUDE - Basisschool de Wijde Veert bestaat dit jaar 40 jaar en dat werd gevierd! 40 jaar geleden is de school gestart met 20 leerlingen in drie lokalen en inmiddels uitgegroeid naar ruim 450 leerlingen in achttien groepen.
Om deze mijlpaal te vieren is er door de ouderraad een circusdag cadeau gedaan. Deze dag werd begeleid door professionele circusartiesten en met hulp van vele ouders leidde dit tot een groots spektakel.
Alle kinderen van de Wijde Veert maakten kennis met aspecten van het circus door middel van workshops, waarin geoefend werd met jongleren, diabolo’s, circusfietsen, eenwielers, diabolo’s, Chinese borden, loopfietsen, koorddansen en acrobatiek. Na deze workshops werd een circusshow voorbereid, waar alle klassen een van deze aspecten aan elkaar en aan alle aanwezige ouders hebben laten zien.
Tijdens dit spektakel werd ook juf Ingrid van Gelderen in het zonnetje gezet. Zij was 40 jaar geleden een van de eerste leerkrachten van de Wijde Veert en nog steeds werkt ze met veel plezier op deze basisschool.

Meer berichten