Langedijk...waar een klein dorp groot in is!

  Nieuws
Langedijk...waar een klein dorp groot in is. (FotoJB/RM)
Langedijk...waar een klein dorp groot in is. (FotoJB/RM) (rodi.nl)

LANGEDIJK - Op het mooiste plein van Langedijk (tegenover de Sint Jan de Dooper Kerk) kwam vorig jaar ineens een mooie kerstgedachte opspelen. Doe eens iets voor een ander zonder daar iets voor terug te verwachten", zegt Kelly Kooistra van de oliebollenkraam.


"We hebben toen het kerstsfeerplein georganiseerd, daar kon je met de kerstman op de foto, kregen alle kinderen een gratis kerstcadeau, kon je je gratis foto weer ophalen en was er voor alle mensen gratis warme chocomelk en glühwein. Dit werd met open armen ontvangen, dus mensen gaven hier - ondanks het weer - massaal gehoor aan. En de reacties waren geweldig! Saamhorigheid is waar Langedijk goed in is."
Vanwege dit succes ligt het in de bedoeling het kerstsfeerplein opnieuw te organiseren. Kelly: "We willen alle ondernemers van Langedijk de kans geven om dit met z'n allen te doen, immers de Langedijkers zijn trouwe klanten van onze winkels en bedrijven. Hoe fijn is het dan om daar eens iets voor terug te doen? Wat de bedoeling is van het kerstsfeerplein? Je mag je bedrijf promoten, artikelen et cetera verkopen, maar men moet daar alleen kosteloos iets tegenover stellen. Zo is er al een bedrijf dat kerststukjes gaat maken met jong en oud, heeft de kerk koren die de hele dag zingen, een kapster die knip- en kleuradvies geeft en kinderen komt vlechten, komt een restaurant erwtensoep uitdelen, is er warme chocomelk en glühwein en komt natuurlijk de kerstman weer om mee op de foto te gaan. Uiteraard zijn er ook weer cadeautjes voor alle kinderen. En dat allemaal gratis! Geïnspireerd geraakt en graag ook het bedrijf hieraan toevoegen? Het kerstsfeerplein wordt zondag 16 december georganiseerd. Voor info en contact Kelly Kooistra: 0622939915.

Meer berichten