Maak jij in 2018 het verschil voor een gezin?

  Nieuws
Voor het project Home-Start zijn afgelopen jaar bijna honderd gezinnen geholpen. (Foto: aangeleverd0.
Voor het project Home-Start zijn afgelopen jaar bijna honderd gezinnen geholpen. (Foto: aangeleverd0. (rodi.nl)

REGIO - Dankzij de inzet van Humanitas vrijwilligers voor het project Home-Start zijn het afgelopen jaar bijna honderd gezinnen geholpen die tijdelijk een steuntje in de rug konden gebruiken. Gezinnen met jonge kinderen, of gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd die een moeilijke periode doormaakten, bijvoorbeeld door ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, problemen op het werk, gebrek aan geld of spanningen met de partner.

Allemaal herkenbare problemen, ieder gezin maakt wel eens een periode door dat het even niet zo goed gaat. Moeder Anna: ''Vorig jaar stond ik er na de echtscheiding opeens alleen voor. Ook raakte ik mijn baan kwijt, ik zag het even allemaal niet meer zitten. Ik had moeite om positief te blijven tegen de kinderen. Dankzij mijn huisarts kwam ik in contact met Home-Start. Het afgelopen jaar kwam Els, een vrijwilliger van Home-Start, wekelijks bij ons thuis.
Ik kon mijn hart luchten bij haar en we deden samen spelletjes met de kinderen, zodat het weer leuk werd samen. Inmiddels ben ik weer aan het werk en zijn de kinderen op hun plek, we hebben vrede met de situatie zoals die nu is. Ik heb het afgelopen jaar echt een nieuwe start gemaakt. Els heeft mij daar enorm bij geholpen, gewoon door er voor ons te zijn.”
Voor Home-Start zoeken we voor het nieuwe jaar weer enthousiaste, ervaren opvoeders, die het team van vrijwilligers komen versterken. De vrijwilligers van Home-Start krijgen een uitgebreide training voordat ze in een gezin aan de slag gaan. Wil je graag wat voor een ander betekenen? Lijkt het je waardevol om vanuit je eigen opvoedervaring een gezin te ondersteunen? Dan Is Home-Start misschien iets voor jou. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom bij Home-Start. Ben je geïnteresseerd, kijk dan op www.home-start.nl, meld je aan per mail: home-start.nkl@humanitas.nl

Meer berichten