Denken in mogelijkheden - Gratis bijeenkomst over vrijwillige inzet door mensen met beperking

  Nieuws

BERGEN - Vrijwilligersorganisaties krijgen steeds vaker te maken met vrijwilligers met psychische klachten of een verstandelijke of een fysieke beperking.
Soms hebben zij een kleine praktische aanpassing nodig op de werkvloer of wat extra begeleiding om goed te kunnen functioneren. Maar dan heb je wel een goed inzetbare kracht. Hoe ga je als organisatie om met zo’n kans? Hoe kun je de kwaliteiten van deze doelgroep ten volle benutten? Zijn er hindernissen te nemen of mogelijkheden te onderzoeken? Wat heb je hiervoor nodig?
Tijdens de bijeenkomst, georganiseerd door de Vrijwilligers Centrale, krijgt men informatie over de partijen die deze doelgroep naar passend vrijwilligerswerk begeleiden. Verder inventariseer je samen met de andere deelnemers wat je nodig hebt om iemand met een beperking goed in te kunnen zetten en kijk je naar mogelijkheden om dat te organiseren. Daarna is er ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen.

Inschrijven

Iedereen die zich bezig houdt met vrijwilligersmanagement in de regio is van harte welkom om de gratis bijeenkomst bij te wonen. Inschrijven vooraf is wel noodzakelijk. Dit kan via www.vcra.nl of bel 072 519 16 00 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.
Denken in mogelijkheden: donderdagavond 29 november in de Bibliotheek Kennemerwaard locatie Bergen, Dreef 1, 1861 KM Bergen.

Meer berichten