Loswalbrug winnende naam voor nieuwe duikerbrug

  Nieuws
V.l.n.r. Wethouder Ad Jongenelen, Peter Van Oeveren (BPD), Melle Jagersma (medewerker gemeente Langedijk en ontwerper van de brugleuningen), Linda Leegwater en Dennis Reijnen. (Foto: aangeleverd)
V.l.n.r. Wethouder Ad Jongenelen, Peter Van Oeveren (BPD), Melle Jagersma (medewerker gemeente Langedijk en ontwerper van de brugleuningen), Linda Leegwater en Dennis Reijnen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD-SCHARWOUDE - Wethouder Ad Jongenelen opende woensdag 31 oktober de nieuwe duikerbrug onder de Veilingweg in Noord-Scharwoude. De duikerbrug zorgt ervoor dat de bewoners van De Nieuwe Veiling aan doorgaand vaarwater wonen. Tijdens de opening onthulde de wethouder ook de winnende naam voor de brug: Loswalbrug. Deze naam was door twee mensen ingediend: Linda Leegwater en Dennis Reijnen.
De gemeente Langedijk schreef begin oktober een prijsvraag uit voor een naam voor de duikerbrug. Dat sloeg aan, want maar liefst 94 Langedijkers deden een duit in het zakje. De jury koos voor ‘Loswalbrug’ vanwege de link met de geschiedenis van deze locatie. Vroeger, toen hier in Langedijk een belangrijke veiling was gelegen (de Noordermarktbond), vond overslag plaats van tuinbouwproducten van de boot op de loswal. Ook in het ontwerp van de leuningen van de brug (kolen), wordt gerefereerd naar het Langedijker verleden op deze plek.


Toekomstige bewoners

De twee bedenkers van de naam ‘Loswalbrug’, Linda Leegwater en Dennis Reijnen, zijn toevallig allebei toekomstige bewoners van de Nieuwe Veiling. Linda kijkt zelfs straks vanuit haar nieuwe woning uit op de brug. De prijswinnaars ontvingen een grote bos bloemen, een cadeaubon van 100 euro en hebben hiermee ‘eeuwige roem’ vergaard, want de naam komt met grote letters op de brug. Linda: “Superleuk dat ik straks uitkijk op de naam van de brug, die ik zelf heb bedacht!” Na de onthulling werd in een modelwoning van projectontwikkelaar BDP het glas geheven op de prijswinnaars en de nieuwe wijk.

Meer berichten