Vier judoka's EBI-Sports op het podium

Vier judoka's EBI-Sports op het podium. (Foto: aangeleverd)
Vier judoka's EBI-Sports op het podium. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

LANGEDIJK - In Anna Paulowna werden vorig weekend de voorrondes voor de b-pupillen gehouden. De eerste vijf judoka's plaatsen zich voor de Noord-Hollandse kampioenschappen volgende week in Beverwijk en de zesde is reserve.
In de 30kg klasse ging Ties Kruijer goed van start en met drie overwinningen plaatste hij zich voor de halve finale. Daar moest hij tegen clubgenoot Miqel Jak die z'n eerste vier wedstrijden won. Ties won deze wel maar in de finale liet hij zich verrassen en werd tweede. Miqel werd derde en beiden mogen naar de Noord-Hollandse Kampioenschappen.
Daarna waren de judoka's tot 34kg aan de beurt. Finn Milhous won z'n eerste potje met een houdgreep en daarna twee met een mooie worp. Toen moest hij tegen de latere winnaar en dat was lastig. Deze verloor hij. In de herkansingen kwam Finn helaas niet verder dan zesde plaats en is hij reserve. Stijn speelde ook in de 34kg klasse en was goed in vorm. Hij won vier wedstrijden en mocht naar de finalepoule. Daar moest hij ook tegen de latere winnaar die hij ook verloor met twee waza ari's en haalde tegen Finn de derde prijs binnen en mag ook hij naar de NH-kampioenschappen. Voor Bjørn Snip en Denys Bremmers was het niet hun beste weekend en helaas plaatsten zij zich niet.
Voor meer informatie over de judoschool kijk op www.ebisports.nl of bel met Frank Scholtes: 0651807361.