Lezing Jos van Wunnik bij Aurora Art Gallery

  Nieuws

ZUID-SCHARWOUDE - Ter afsluiting van de expositie ‘Verweven tekens’ bij Aurora Art Gallery te Zuid-Scharwoude, geeft kunstenaar Jos van Wunnik een beeldpresentatie over zijn project ‘Kristalbos’. Met behulp van foto’s, plattegronden en schilderijen vertelt hij hoe en waarom hij zich de laatste tijd heeft verbonden met zeven bijzondere boslocaties in zijn directe omgeving.
Als geen ander weet Jos van Wunnik de fijne energieën te verbeelden die overal om ons heen in de natuur aanwezig zijn. In unieke tekeningen en schilderijen laat hij zien dat deze energieën niet alleen buiten ons zijn, maar dat zij ook door ons heengaan, dat er geen grens getrokken kan worden tussen ons en de wereld. Bijna dagelijks zwerft hij door de bossen rondom zijn woonplaats in Zuid-Limburg, op zoek naar zogenaamde ‘heelheidsplekken’. En ondanks het zwaar door de mens aangetaste milieu vindt hij die ook! Hij zegt hierover: "Het zijn plekken die als verstilde eilanden liggen in een zee van afgravingen, autowegen en louter op menselijke consumptie ingerichte stadslandschappen. Het Kristalbos toont ‘heelheidsplekken’ temidden van een gekwetst landschap, de dialectiek tussen strijd en schoonheid, tussen afgescheidenheid en éénheid. Als kunstenaar heb ik de vrijheid om, ondanks de apocalyptische vooruitzichten, hoopvolle beelden van verbondenheid te scheppen."
Datum: 18 november, aanvang lezing: 15.30 uur. Duur: circa een uur. Toegang is gratis, maar graag aanmelden via www.aurora-art.com/contact. Aurora Art Gallery is gevestigd aan de Sportlaan 54-B in Zuid-Scharwoude. Telefoon: 0226 321 143. Email: info@aurora-productions.com

Meer berichten