Glaskunst- en houtbewerkingexpositie

  Nieuws
Glaskunst- en houtbewerkingexpositie en demonstraties. (Foto: aangeleverd)
Glaskunst- en houtbewerkingexpositie en demonstraties. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD-SCHARWOUDE - Hoe wordt glas eigenlijk gemaakt? Welke glassoorten en kleuren bestaan er allemaal? En misschien nog belangrijker: wat kan er allemaal mee gedaan worden?
Welke houtsoorten zijn er eigenlijk? Hoe kun je hout 'lezen'? Met welke gereedschappen zijn door de jaren heen huizen en objecten met hout bekleed? Twee materiaalfreaks, de ene van glasatelier Lichtraamwerk en de ander van meubelmakerij Kruithof, beantwoorden alle bovenstaande en andere vragen over hun vakgebied op zaterdag 17 november.
Daarnaast exposeren Marije Wolfswinkel en Erik Kruithof veel van hun werk en geven ze demonstraties van hoe zij te werk gaan. Denk aan brandschilderen, glas zandstralen en verschillende houtbewerkingstechnieken met allerlei professionele machines.
Aanleiding voor dit alles is dat het glasatelier en de meubelmakerij samen 25 jaar in het vak zitten waarvan zeven jaar in het pand aan de Mossel 23-C (tegenover Kringloop Langedijk). Kom naar de open dag van Marije en Erik! Vanaf 10.00 uur staat koffie met wat lekkers klaar om gezamenlijk het jubileum te vieren.

Meer berichten