'We zijn druk aan het repeteren' - Het Langedijker Koor maakt zich op voor nieuwjaarsconcert

  Nieuws
V.l.n.r. Dirigent Giancarlo Romita, voorzitter Henk Dölle en de voorzitter van de activiteitencommissie Jet Oomes. (Foto: Vincent de Vries/RM)
V.l.n.r. Dirigent Giancarlo Romita, voorzitter Henk Dölle en de voorzitter van de activiteitencommissie Jet Oomes. (Foto: Vincent de Vries/RM) (rodi.nl)

BROEK OP LANGEDIJK – Het traditionele nieuwjaarsconcert van Het Langedijker Koor (HLK) vindt zondag 6 januari plaats in Theater De Binding. Ditmaal met een gastoptreden van Joost Botman en Niels van der Gulik. Natuurlijk weer met een gratis nieuwjaarsborrel én oliebol.

‘’Het wordt wederom een spectaculair concert,’’ zegt voorzitter Ton Dölle; vanaf het begin van HLK actief als bas. "We zijn druk met het instuderen van nieuw werk dat met zorg is uitgezocht door onze dirigent Giancarlo Romita. We hebben er zin in en kijken uit naar de komst van Joost Botman en Niels van der Gulik. Twee rasartiesten die zich voornamelijk bedienen van het werk van Simon & Garfunkel. Zij brengen normaal gesproken een theatervoorstelling met anekdotes en voeren voor de gelegenheid een samenvatting op. Ook spelen we samen omdat we nu eenmaal graag de verbinding zoeken."

Mooie mix

Het Langedijker Koor bestaat momenteel uit 134 leden waarvan 60% door dames is vertegenwoordigd en 40% door heren. Dölle: "Dat is een heel mooie mix om meerstemmig te zingen (sopranen, alten, tenoren en bassen). Het koor wordt sinds negen jaar begeleid door de enthousiaste dirigent Giancarlo Romita, die naast het HLK nog drietal koren onder zijn hoede heeft. Zoals de naam doet vermoeden is hij van Italiaanse afkomst, maar hij woont samen met zijn gezin al ruim twintig jaar in Langedijk. De middag wordt als altijd gepresenteerd door de eigen ladyspeaker Ria Boekel.
De aanvang van het concert is 14.30 uur en de zaal gaat open om 14.00 uur. Entree bedraagt €8,50. Kaarten voor het nieuwjaarsconcert zijn verkrijgbaar bij: CFH Kapsalon winkelcentrum Broekerveiling, Kapper Frans, Dorpsstraat 409 in Zuid-Scharwoude, Marskramer, Dorpsstraat 542 in Noord-Scharwoude, Spaansen Bloemen, Dorpsstraat 714 in Oudkarspel en online: www.hetlangedijkerkoor.nl

Meer berichten