Meer energiebesparing door straatgerichte aanpak in Langedijk - Samen aan de slag met verduurzamen van woningen in

  Nieuws
Samen aan de slag met verduurzamen van de woningen in de Spoor- en Achterstraat. (Foto: aangeleverd)
Samen aan de slag met verduurzamen van de woningen in de Spoor- en Achterstraat. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)


LANGEDIJK - Naar aanleiding van een avond in februari in Veldzorg te Broek op Langedijk, georganiseerd door MillenniumGemeenteLangedijk, is er in de Spoorstraat te Oudkarspel, de Spoorstraat in Noord-Scharwoude en de daarachterliggende Achterstraat een initiatief ontstaan om te onderzoeken of er in de buurt animo is om de woningen te verduurzamen. (Door Harry van Steden)
Een zevental bewoners is aangesproken en heeft na een kennismakingsuurtje als eerste de MillenniumGemeenteLangedijk uitgenodigd om niet ‘het wiel te moeten uitvinden’. Een veel gebezigd advies is om ook de gemeente te vragen wat zij bij kan dragen aan advies. De gemeente heeft Duurzaam Bouwloket al enige jaren geleden aangesteld om dergelijke projecten te begeleiden. Onafhankelijke adviseurs van het Duurzaam Bouwloket hebben op verzoek van de buurt woningopnames uitgevoerd van diverse voorbeeldwoningen in de straat. Met de resultaten uit deze opnames zijn maatwerkadviezen opgesteld voor de meest voorkomende woningtypen, die wellicht ook interessant zijn voor woningbezitters uit andere staten/wijken.

Resultaten woningopnames

Onder toeziend oog van Wethouder Nils Langedijk werden afgelopen woensdag 21 november de resultaten van de woningopnames onder belangstelling van een zestigtal bewoners uit de buurt gepresenteerd tijdens een informatieavond. Was u, bewoner van de genoemde straten, niet aanwezig maar wel benieuwd naar de resultaten? Ga dan naar www.duurzaambouwloket.nl/straataanpak-langedijk en download een maatwerkadvies van een voorbeeldwoning dat overeenkomt met uw woningtype. In een dergelijk maatwerkadvies staat in stappen aangeven welke maatregelen u kunt treffen om uw woning energiezuinig en duurzaam te maken, inclusief de nodige investering en terugverdientijden.
Waarom een straataanpak?

Veel woningen uit gemeente Langedijk zijn gebouwd vóór het jaar 1975, wat betekent dat deze over het algemeen slecht geïsoleerd zijn en onnodig veel energie gebruiken. Door een straataanpak te organiseren in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket maakt ((de gemeente)) MillenniumGemeenteLangedijk het voor bewoners inzichtelijk wat zij hieraan kunnen doen.
Gratis en onafhankelijk advies

Benieuwd welke energiebesparende maatregelen er interessant zijn voor uw woonsituatie? Of heeft u andere vragen met betrekking tot het verduurzamen van uw woning? Neem een kijkje op www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie over mogelijkheden, of stel direct een vraag via de Duurzaam Bouwloket helpdesk, door te bellen (072-743 39 56) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl). Vragen over de opzet om als buurt het verduurzamen van de woningen ter hand te nemen? Mail dan naar info@millenniumgemeentelangedijk.com

Meer berichten