Dag van de Rechten van de Mens

  Nieuws

LANGEDIJK - In de Sociale Winkel in winkelcentrum Broekerveiling staat zaterdag 8 december in het teken van de Dag van de Rechten van de Mens.
Op 10 december 1948 is door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen. Sindsdien vragen de VN en de lokale mensenrechtenorganisaties wereldwijd aandacht voor hun werk, de successen en de problemen. Zo besteedt Amnesty International (AI) sinds de oprichting in 1961 elk jaar rond die datum extra aandacht aan de nog steeds ernstige schendingen. In de Langedijk neemt de lokale afdeling van AI deel aan de internationale schrijfmarathon en wel op zaterdag 8 december van 09.00 tot 15.00 uur in de Sociale Winkel in winkelcentrum Broekerveiling. Hier wordt iedereen uitgenodigd petitielijsten te tekenen en (voorbeeld)brieven te schrijven. Bewezen is: schrijven helpt! Kom dus 8 december even langs in de Sociale Winkel!
Alvast weten voor wie er gaat schrijven of tekenen? Kijk op https://www.amnesty.nl/write-for-rights-2018/voor-wie-we-schrijven. Ook actief worden voor Amnesty International? Mail naar willyendick@quicknet.nl of bel naar Dick Hogervorst: 0226 318835. Er is meer te doen voor de mensenrechten dan men misschien denkt.

Meer berichten