Kerstconcert Kadans in samenwerking met Zoet in Kooger Kerk

  Nieuws
Zoet. (Foto: aangeleverd)
Zoet. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD-SCHARWOUDE - Langedijk is sinds begin van dit jaar een nieuwe muziekvereniging rijker. Kadans. Deze nieuwe vereniging is ontstaan uit de twee voormalige Langedijker orkesten: Apollo en Kunst na Arbeid. Een nieuwe vereniging met nieuw élan en een nieuwe dirigent. Het meedoen van Kadans aan het Westfriesland Festival in november werd meteen beloond met een aanmoedigingsprijs omdat het speelplezier en de muzikaliteit werden herkend door de jury.
Zondagmorgen 16 december geeft Kadans haar eerste kerstconcert onder de nieuwe naam onder leiding van de intussen geworven dirigent Michael de Graaf. Het kerstconcert zal in de Kadans-bezetting nog mooier en voller klinken dan het al deed, zeker in samenwerking met Zoet. Behalve het eigen repertoire van Zoet en Kadans worden ook enkele nummers gezamenlijk uitgevoerd.
Zoet is een semi- akoestische band bestaande uit gitaar, toetsen en staat bekend om zijn meerstemmige zang. De band speelt popmuziek uit de jaren ’70 tot heden met een akoestisch sausje. Prachtige luisterliedjes maar ook verscheidene guilty pleasures komen voorbij. Zoet is voor iedereen geschikt om naar te luisteren! Zoet bestaat uit: Chiel Schilder: gitaar, zang, Jonne van der Hoek: zang, toetsen, Noortje Pater: zang, toetsen en Shanice van der Fluit: zang, toetsen.
Het publiek mag een heerlijke muziekochtend verwachten. De sneeuw is besteld. In elk geval zorgen de muzikanten van Kadans en Zoet zonder meer voor een lekker concert. In de buitengewoon mooie akoestiek van de Kooger kerk zijn de warme klanken van het koper en de mooie zang van Zoet natuurlijk fantastisch om naar te luisteren.

Befaamd
Dit in de regio befaamde kerstconcert vangt aan op de hiervoor uitstekend geschikte zondagmorgen van 16 december om 11.00 uur en is gratis toegankelijk. Aangezien de ruimte in de verwarmde kerk beperkt is, wordt bezoekers aangeraden om op tijd aanwezig te zijn. Het is ontzettend leuk om met de hele familie in een gemoedelijke sfeer te genieten van mooie muziek. In de pauze van het concert is er de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding een kopje koffie te nuttigen. Voor een ieder die houdt van een fraai stuk muziek in een sfeervolle ambiance is dit jaarlijks terugkerende concert een absolute must.
Graag tot ziens op 16 december om 11.00 uur.

Meer berichten