Nieuwjaarsduik voor goede doel

  Nieuws
Nieuwjaarsduik verbonden met goede doelen. (Foto: aangeleverd)
Nieuwjaarsduik verbonden met goede doelen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANGEDIJK - NOORD-SCHARWOUDE - René Valk organiseerde met Team Langedijk op nieuwjaarsdag een sponsorduik voor het tweede achtereenvolgende jaar. Daarvoor was een trip naar Scheveningen helemaal niet nodig, dat kon gewoon in Langedijk! Plaats van handeling was Hotel Restaurant De Buizerd in Noord-Scharwoude.
Om de sportievelingen op een verantwoorde manier deel te laten nemen kregen ze van Team Langedijk eerst een training volgens de Wim Hof Methode waarin geleerd werd hoe het koude water het best te trotseren valt. Zo werd onder andere aandacht besteed aan ademhalingstechniek. Vervolgens gingen de zwemmers, onder deskundige begeleiding, te water om te laten zien wat voor bikkels ze zijn. Eenmaal terug op de kant kregen ze een welverdiende kom warme soep en worst.

Goede doel

Met veel plezier maakt René Valk deel uit van Team Langedijk welke de sponsorduik als een van meerdere acties organiseert. Er werd gisteren uitgegaan van 50 deelnemers. Ooit begonnen met deelname aan de Roparun werd eerder al geld ingezameld voor Hospice, de Kanjer Ketting en het Praethuys. Het idee om de nieuwjaarsduik om te toveren in een sponsorduik kwam door een deelneemster die riep niet voor niets het koude water in te duiken. Ze deed een oproep op Facebook welke 350 euro opleverde. Het bedrag dat de sponsorduik opleverde, staat volgende week in het Langedijker Nieuwsblad.
Voor informatie over team Langedijk en de sponsorduik: https://www.teamlangedijk.nl

Meer berichten