Het oranjegevoel van Nils Langedijk

Oranje
'Túúrlijk worden we Europees kampioen!'
'Túúrlijk worden we Europees kampioen!' (Foto: aangeleverd)

De Oranjekoorts neemt langzaam bezit van Langedijk. Dat merken ze ook in De Binding, waar de burgemeester en wethouders hun thuisbasis hebben. Hoe zit het met het Oranjegevoel van wethouder Nils Langedijk?

“Ik kijk de wedstrijden van het Nederlands Elftal bij voorkeur in de kroeg, met vrienden. Vele wedstrijden heb ik door de jaren heen gekeken in ‘t Karrewiel, de Roode Leeuw of op het Waagplein in Alkmaar. De eerste wedstrijden van dit EK heb ik, zoals velen, thuis op de bank gekeken. Maar van een echte oranjegekte in huize Langedijk is nog geen sprake. Eva van vier en Jan van twee hebben er nog geen geduld voor en mijn vrouw kijkt soms met een schuin oog mee.”

Wie is je favoriete speler van Oranje en waarom?

“Dan denk ik al snel aan Frenkie de Jong of Georginio Wijnaldum. Topspelers! Ik moet zeggen dat ik ook veel waardering heb voor een speler als Wout Weghorst. Niet de meest getalenteerde, maar met hard werken wel in Oranje spelen. Is toch knap.”

Waarom gaat dit hét toernooi van Oranje worden (of juist niet!)?

“Túúrlijk worden wij Europees Kampioen! In mijn ogen hebben wij namelijk een fantastische selectie. Matthijs de Ligt Stefan de Vrij, Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay om er maar een paar te noemen!”

Welke gouden tip heb je voor de bondscoach?

Ach, volgens mij heeft Frank de Boer geen tips nodig. Gewoon lekker aanvallend voetballen.

Als Oranje Europees kampioen wordt dan …?

Ik ben geen groot liefhebber van stropdassen, maar als wij kampioen worden ga ik de rest van mijn periode als wethouder een oranje stropdas dragen!