Drive-through stembureaus op herhaling bij verkiezingen Dijk en Waard

Politiek
Het drive-through stemmen bij My HealthClub was bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart zo populair dat er files ontstonden.
Het drive-through stemmen bij My HealthClub was bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart zo populair dat er files ontstonden. (Foto: Gemeente Heerhugowaard)

DIJK EN WAARD - De inwoners van Heerhugowaard en Langedijk gaan woensdag 24 november naar de stembus voor de herindelingsverkiezingen. In totaal kan er op 37 locaties in Langedijk en Heerhugowaard gestemd worden. Net als bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer van afgelopen maart worden er ook nu vijf ‘drive through’-stembureaus ingericht. Handig, en niet alleen voor automobilisten. Want twee van de vijf drive-through-locaties zijn speciaal gericht op wandelaars en fietsers. Ook het vervroegd stemmen gaat op herhaling: maandag 22 en dinsdag 23 november kan er ook al gestemd worden.

Goede ervaringen met het drive through-stemmen? Ook bij de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad van Dijk en Waard kan weer van die mogelijkheid gebruik worden gemaakt. Op het parkeerterrein voor Karwei in Broek op Langedijk zijn twee stemstraten open waar vanuit de auto gestemd kan worden. Ook bij Sporthal De Oostwal in Sint Pancras is dat het geval. Op beide locaties is één stemstraat op 22 en 23 november al open; woensdag 24 november zijn op elke locatie beide stemstraten open. Bij De Oostwal is op alle drie de dagen ook een stemstraat open voor fietsers en voetgangers.


Ook in Heerhugowaard kan er op meerdere plekken ‘drive through’ gestemd worden; op het parkeerterrein bij My HealthClub aan de Oosttangent,  op industrieterrein De Vaandel en op het Sint Annaplein in De Noord zijn twee stemstraten open. Op alle drie de locaties kan ook al op 22 en 23 november gestemd worden en op het Sint Annaplein wordt behalve een auto- ook een fiets/wandel stemstraat ingericht.

Zowel in Langedijk als in Heerhugowaard worden nog meer locaties aangewezen waar vervroegd gestemd kan worden.

Alle andere extra corona-stemopties zijn afgeschaft door het kabinet; briefstemmen is niet meer mogelijk en het aantal volmachtstemmen dat iemand mag uitbrengen is teruggebracht naar twee.