Verkiezingen Dijk en Waard: Vijf vragen aan...

Politiek
Carmen Bosscher, FvD
Carmen Bosscher, FvD (Foto: aangeleverd)

In de aanloop naar de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard is het belangrijk te weten waar elke partij nou eigenlijk voor staat en op wie u nu eigenlijk moet stemmen. Om bepaalde kwesties toe te lichten die leven in onze gemeente, legden wij alle 12 fractievoorzitters van de kieslijst dezelfde vijf vragen voor, waarvan wij denken dat u ze graag zou willen stellen...

Carmen Bosscher, Forum voor Democratie::

Stel, uw partij is straks de grootste partij van Dijk en Waard. Wat is het eerste dat uw partij gaat aanpakken?

het terugdraaien van de fusie tussen Heerhugowaard en Langedijk. Dit is namelijk een ondemocratische beslissing geweest, zonder de inwoners te vragen zij daarvan vinden. Wij willen juist de stem van de inwoners de belangrijkste doorslag geven, juist in beslissingen met grote impact. het invoeren van een bindend lokaal referendum zal bijdragen aan het herstellen van de democratie.

Wat zijn volgens u de hete hangijzers (pijnpunten) van Dijk en Waard?

Huisvesting is een urgent probleem, starters komen zeer lastig aan een woning, de huurprijzen rijzen het dak uit, en het verkrijgen van een hypotheek lijkt wel onmogelijk te worden gemaakt. Als er geen drastische keuzes zullen worden gemaakt, waarmee je de inwoners zelf weer centraal zet, zal dit leiden tot een crisis van niet te overziene omvang. Op de plek waar nu het AZC gevestigd is, kun je de eigen inwoners goed voorzien van huisvesting. De beschikbare ruimte in de Gemeente Heerhugowaard en Langedijk niet gebruiken voor windmolenparken en zonneweides, maar woningbouw. stel prioriteiten!

Wat is volgens u dé Dijk en Waarder?

Heerhugowaard en Langedijk mogen dan wel zeer nauw naast elkaar liggen, maar hebben echt hun eigen kernen, en identiteit. dit moeten we juist blijven koesteren. beide unieke Gemeenten

Als het aan u ligt, hoe ziet de gemeente Dijk en Waard er dan over 10 jaar uit?

Dan is er een Gemeente Heerhugowaard, en Gemeente Langedijk. waar de mens centraal zal staan en met elkaar een hechte gemeenschap vormen. waar mensen prettig en veilig zullen wonen, werken en samenleven.

Hoe zorgt uw partij ervoor dat zowel de Dijkers als de Waarders worden gehoord?

Door weer dichtbij de inwoners te gaan staan, toegankelijkheid te zijn, maar vooral transparant. je kunt alleen maar voor de belangen van de inwoners opkomen, als je daadwerkelijk weet wat er leeft.