Verkiezingen Dijk en Waard: De 5 vragen aan...

Politiek
Floris de Boer.
Floris de Boer. (Foto: aangeleverd)

In de aanloop naar de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard is het belangrijk te weten waar elke partij nou eigenlijk voor staat en op wie u nu eigenlijk moet stemmen. Om bepaalde kwesties toe te lichten die leven in onze gemeente, legden wij alle 12 fractievoorzitters van de kieslijst dezelfde vijf vragen voor, waarvan wij denken dat u ze graag zou willen stellen... 

Floris de Boer, Lokaal Dijk en Waard:

Stel, uw partij is straks de grootste partij van Dijk en Waard. Wat is het eerste dat uw partij gaat aanpakken?

We zijn de onafhankelijke lokale partij van Dijk en Waard, die redeneert vanuit het gezond verstand en niet vanuit Den Haag. Wij kunnen de belangen van de inwoners en ondernemers zodoende echt centraal zetten. En dat gaan we ook echt doen. Om te beginnen door te doen wat inwoners belangrijk vinden. Zoals een schone, veilige en groene openbare ruimte.

Wat zijn volgens u de hete hangijzers (pijnpunten) van Dijk en Waard?

Lokaal Dijk en Waard zet stevig in op het aanpakken van het woningtekort. Dijk en Waard moet een gemeente zijn waar iedereen kan wonen, ongeacht de ‘dikte’ van zijn of haar portemonnee (jong en oud). In een woning die aansluit bij het karakter van de omgeving. 

Dijk en Waard moet zichtbare en voor iedereen eenvoudig te bereiken sociale wijkteams hebben. Waar inwoners terecht kunnen met (hulp)vragen over zorg, werk of bijvoorbeeld geldzaken. Deze wijkteams komen ook bij de mensen thuis ‘aan de keukentafel’ om hun (hulp)vragen te bespreken en op te pakken. 

Lokaal Dijk en Waard blijft inzetten op lage lasten voor de inwoner en ondernemer. Door een efficiënt en flexibel gemeentelijk apparaat, waar ‘de basis op orde is’ (terugbrengen dure inhuur), kunnen wij hiervoor zorgen. 

Wat is volgens u dé Dijk en Waarder?

De Dijk en Waarder bestaat niet. Je bent Broeker, Noordender, Pancrasser, Koedijker of VeenhuizerWij gaan daarom ook stevig blijven inzetten op het kernenbeleid. Om onze verschillende dorpen, kernen en wijken met elk hun eigen identiteit te versterken. Eenheid door verscheidenheid!

Als het aan u ligt, hoe ziet de gemeente Dijk en Waard er dan over 10 jaar uit?

Wij zetten in op het behoud van de dorpse identiteit en het versterken van de kracht van de stad. Behoud van de voorzieningen in de kernen (zwembaden, sportclubs, buurthuizen en winkels) heeft prioriteit en tegelijkertijd inzetten op vernieuwing van de station(slocatie), opwaarderen van de bestaande bedrijventerreinen en creëren van een goede en veilige ontsluiting van Dijk en Waard. Wij maken ons er hard voor dat een ieder hier fijn en onbezorgd kan opgroeien, spelen, naar school gaan, ontspannen wonen en werken in een groene en veilige omgeving.

Hoe zorgt uw partij ervoor dat zowel de Dijkers als de Waarders worden gehoord?

Door actief de wijken in te gaan, ook de komende jaren. Als lokale partij zijn wij de stem van onze inwoners in de gemeenteraad. Wij zijn open, eerlijk, luisterend en nuchter, met een portie gezond verstand.