Nieuwe Nederlander Sarah mag voor het eerst stemmen

Politiek
Sarah heeft zojuist  voor het eerst als Nederlander haar stem uitgebracht, tot groot plezier van burgemeester Leontien Kompier van Langedijk.
Sarah heeft zojuist voor het eerst als Nederlander haar stem uitgebracht, tot groot plezier van burgemeester Leontien Kompier van Langedijk. (Foto: AG Heeremans Photography)

DIJK EN WAARD - Sarah Nassirian Sheini mocht dinsdagmiddag 23 november voor het eerst als Nederlander haar stem uitbrengen. De uit Iran afkomstige Sarah is een van de ‘nieuwe Nederlanders’ die onlangs is genaturaliseerd. Burgemeester Leontien Kompier van Langedijk begeleidde haar bij het stemproces op de locatie De Binding in Zuid-Scharwoude. 

De Binding is een van de stembureaus die de mogelijkheid biedt tot vroegstemmen voor de gemeenteverkiezingen van de nieuwe fusiegemeente Dijk en Waard. De gemeenten Heerhugowaard en Langedijk hebben er alles aan gedaan om het stemmen zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk te maken voor iedereen. Stemmen vanuit de auto, vanaf de fiets of te voet door de drive through-stemstraat; het kan allemaal.


Sarah met haar gezin. Als pas genaturaliseerde inwoonster mocht ze voor het eerst als Nederlander stemmen. - Foto: AGHeeremansPhotography

Stemmen is een belangrijk recht, benadrukt burgemeester Kompier. “U kiest op 24 november de 37 volksvertegenwoordigers die gaan beslissen over onderwerpen die u raken. Deze gemeenteraadsverkiezingen zijn een uitgelezen kans om mee te doen aan de democratie én te kiezen voor de mensen die uw mening het beste vertegenwoordigen. Daarom roepen wij alle inwoners op om hun stem uit te brengen. U stemt toch ook?” 

Nog geen idee wat je moet stemmen? Vul dan het Kieskompas in. Klik hier voor meer informatie over het Kieskompas.

Sarah met haar gezin. Als pas genaturaliseerde inwoonster mocht ze voor het eerst als Nederlander stemmen.