Internationale toppers in actie in Heerhugowaard.
Internationale toppers in actie in Heerhugowaard. ((Foto: Aangeleverd))

Europese topdansers bij dertigste Grand Prix Biersteker

  Sport

HEERHUGOWAARD - Een kwalitatief sterk deelnemersveld in Heerhugowaard, met profdansers uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Tsjechië, Polen en Rusland. Vele nationale kampioenen en drie Nederlandse paren van vrijwel gelijk niveau; ingrediënten genoeg om in Dansschool Biersteker een boeiende krachtmeting te verwachten tijdens de oudste Grand Prix van Nederland, zaterdag 8 februari.

Zonder uitzondering zullen de titelkandidaten hun enorme trainingsarbeid op de vloer willen vertalen in een vlekkeloze liefdesverklaring aan de danssport. Behalve het incasseren van de grote trofeeën en geldprijzen richt hun aandacht zich op het behalen van de nodige rankingpunten. Hiermee vallen tickets te verdienen voor de Europese en wereldkampioenschappen. Met de Russische showdancekampioenen Dimitri Stoborov en Ekaterina Krysanova brengen organisatoren Rob ter Burg en Jan Biersteker twee absolute zwaargewichten op het met speciale wax behandelde eikenhouten plankier. De vice-wereldkampioenen Ballroom van 2017 nemen het onder meer op tegen de Belgische titelhouders Arend Vandevelde en Sabrine André, de nummers een van Nederland Etienne Hoogstraten en Anneke Poort en de Duitse showdance-winnaars Niklas Neureuther en Feodora Khan. Zal het Duitse paar Dimitri Serre en Anna Romanova het zilveren resultaat van 2019 kunnen veranderen in een gouden greep naar de 'latin-macht'? Als het aan het sterke Tsjechische koppel Jaroslav Suchy en Irina Maizlish ligt niet. Ook de Nederlandse kampioenen latin Maarten en Samantha Brankaert liggen op ramkoers.

De professionals strijden tegen elkaar in de disciplines Standaard, Latin, Classic Show Dance en South American Show Dance. Veel bewegingskunstenaars gebruiken deze wedstrijd als mogelijkheid om zich in de kijker te dansen bij een internationaal gerenommeerd jurypanel met onder anderen veelvoudig Belgisch kampioen Standaard Guido de Smet.

Kaarten voor dit dansspektakel zijn te koop bij Dansschool Biersteker, Industriestraat 8 in Heerhugowaard of telefonisch via 072-5744000.

Meer berichten