Voetbalvereniging BOL, Jan Arentsz Langedijk en Langedijk Actief slaan de handen ineen

Sport
René Rootlieb, teamleider van het Jan Arentsz, Denice van Appeldoorn, sportmakelaar van Langedijk Actief en Jan Alex Brandsma, voorzitter van BOL, tekenden dinsdag het contract.
René Rootlieb, teamleider van het Jan Arentsz, Denice van Appeldoorn, sportmakelaar van Langedijk Actief en Jan Alex Brandsma, voorzitter van BOL, tekenden dinsdag het contract. (Foto: Daan Kaal)

LANGEDIJK - Voetbalvereniging BOL, scholengemeenschap Jan Arentsz en Langedijk Actief hebben dinsdag 9 maart een contract getekend om de leerlingen gedurende de zonnige maanden van het jaar buiten te laten gymmen. Een samenwerking die soepel en snel voor elkaar was.

De behoefte om buiten te gymmen speelde al een tijdje bij de gymdocenten van het Jan Arentsz. René Rootlieb, teamleider van het Jan Arentsz, ging het gesprek met Jan Alex Brandsma, voorzitter van BOL, en Denice van Appeldoorn, sportmakelaar van Langedijk Actief, aan om te kijken welke mogelijkheden er zouden zijn. Door de snelle en fijne samenwerking waren er maar een paar gesprekken nodig om tot het huidige concept te komen.

In de zonnige maanden van het jaar zullen de leerlingen van het Jan Arentsz buiten gaan gymmen op het voetbalterrein van BOL. Met Langedijk Actief is afgesproken dat de sporthal waar normaal gesproken de gymlessen plaatsvinden beschikbaar blijft voor dagen waarop het slecht weer is. Langedijk Actief is van mening dat de gymles voor de jeugd altijd door moet kunnen gaan. Zeker in deze tijd waarin nog meer duidelijk is geworden hoe belangrijk een gezonde leefstijl is.

Ook organiseert Langedijk Actief samen met BOL een event voor de voetbalvereniging. Leerlingen van het Jan Arentsz die als keuzevak LO2 hebben, krijgen hierin ook een rol. Op deze manier wordt geprobeerd voor alle partijen een extraatje te bieden en de jeugd te verbinden met de vereniging.

Komend voorjaar gaat de pilot van start. Deze wordt voor de zomer geëvalueerd en de partijen zijn voornemens de samenwerking voor de komende drie jaar aan te gaan. Bewegen in de buitenlucht stimuleert de creativiteit en het probleemoplossend vermogen; allemaal ingrediënten die de jeugd goed kan gebruiken.