Muziekdocente Bianca IJdema (l) geeft haar accordeonorkest instructies.
Muziekdocente Bianca IJdema (l) geeft haar accordeonorkest instructies. ((Foto: Theo Annes))

Accordeonavond Dijk en Waard in Allemanskerk

  Uit

OUDKARSPEL - Voor de zeventiende keer wordt vrijdag 15 november de jaarlijkse accordeonavond van Accordeonensemble Dijk en Waard plaats. Traditiegetrouw in de Allemanskerk in Oudkarspel.

Voor het accordeonensemble, onderdeel van de afdeling muziekeducatie van Cool kunst en cultuur, is dit het hoogtepunt van het jaar. Dit jaar wordt er een gastoptreden verzorgd door accordeonvereniging Accordando uit Wijdewormer en het ASANEO ensemble uit Amsterdam-Noord.

Accordeon leeft bij Cool

Accordeonensemble Dijk en Waard zit volop in de lift. Iedere vrijdagavond komen zo'n veertig accordeonisten naar Cool om daar, verdeeld over twee orkesten, met elkaar te repeteren. En doordat er ieder jaar nieuwe accordeonleerlingen beginnen bij COOL, blijven er ook leerlingen doorstromen naar de orkesten. Met groot enthousiasme wordt er gerepeteerd, worden er concerten gegeven, studieweekenden georganiseerd alsmede ook reisjes naar het buitenland.
Van 21 tot 24 mei 2020 reist het ensemble af naar Honrath in Duitsland, om daar samen met Akkordeonorchester Drabenderhöhe-Bergisch Land een concert te verzorgen. Dit Duitse orkest was in 2017 te gast op de accordeonavond in Allemanskerk.

Gevarieerd

De accordeonavond beloofd weer een gevarieerde avond te worden. Popmuziek, volksmuziek, concertwerken, filmmuziek, lichte muziek, er is voor ieder wat wils. De avond wordt afgesloten met een gezamenlijk slotstuk.

Voor accordeonliefhebbers is deze avond echt een must. Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7,50. Kinderen tot twaalf jaar betalen € 3,-. De kerk is open vanaf 19.30 uur. In de pauze is er een verloting.

Meer berichten