Familievoorstelling ‘Lampje’ wegens succes terug in Heerhugowaard

Uit
Rosa van Leeuwen speelt de hoofdrol in de theatervoorstelling 'Lampje'.
Rosa van Leeuwen speelt de hoofdrol in de theatervoorstelling 'Lampje'. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - ‘Lampje’, het bekroonde kinderboek van Annet Schaap (bekroond met onder meer de Gouden Griffel) is bewerkt tot theatervoorstelling. Wegens succes komt deze familievoorstelling terug naar de theaters! Woensdag 1 december is (8+) te zien in Cool kunst en cultuur. Na afloop vindt er een gratis nagesprek plaats speciaal voor leerkrachten en leesconsulenten.

Theaterbewerking van Gouden Griffel

Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht. ‘Ga liggen, wind. Af!’ Maar de wind is geen hond en luistert niet. Hij verandert in een storm! ‘Lampje’ is het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat maar liefst vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. In 2019 maakte Moniek Merkx de theaterbewerking van het boek met als resultaat een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee en verlangliedjes van singer-songwriter Djurre de Haan. Wat volgde was de Podiumkidsprijs en prachtige recensies. ‘Werkelijk alles is mooi aan deze Lampje’, aldus het Noordhollands Dagblad over de theaterbewerking. Wegens succes komt ‘Lampje’ terug naar de theaters en is deze woensdag 1 december te zien in Cool kunst en cultuur.

Nagesprek voor leerkrachten en leesconsulenten

Speciaal voor bibliotheekmedewerkers, leerkrachten en leesconsulenten vindt er na afloop een gratis nagesprek plaats met Annet Schaap en hoofdrolspeelster Rosa van Leeuwen. Tijdens dit gesprek vertellen zij over het bewerkingsproces van het boek naar het toneel. Welke keuzes zijn er gemaakt en hoe hebben ze gezorgd voor de aansluiting bij de belevingswereld van kinderen? Daarnaast komen ook de drie dimensies van kinderboeken aan bod. Dit nagesprek wordt georganiseerd in samenwerking met Probiblio, Bibliotheek Kennemerwaard en Maastd.

Meer informatie en reserveren

Kijk voor meer informatie over de voorstelling op www.coolkunstencultuur.nl. Aanmelden voor het gratis nagesprek kan via www.coolkunstencultuur.nl/lampje.