Lions hebben geteld en gewogen

Algemeen
Waardepunten worden geteld.
Waardepunten worden geteld. (Foto: LC Maassluis)

In de afgelopen twee maanden hebben Lionsclubs in heel Nederland actie gevoerd om Douwe Egberts waardepunten en oud en vreemd geld te verzamelen. Ook Lionsclub Maassluis deed weer mee. De DE-waardepunten worden door Douwe Egberts in pakken koffie omgezet die naar cliënten van de voedselbanken gaan. Het oud en vreemd geld wordt in courante munt omgezet en wordt bestemd voor staaroperaties in derdewereldlanden.

In Maassluis zijn 279.000 DE-punten bijeengebracht. Dat betekent voor de Maassluise Voedselbank circa 550 pakken koffie; een mooi resultaat. Aan oud en vreemd geld werd 22 kg opgehaald. Ervaring leert dat voor 1 kg drie staaroperaties kunnen worden uitgevoerd. Voor de 22 kg in Maassluis betekent dit dat zo’n 65 staarpatiënten weer licht in ogen krijgen.

Lionsclub Maassluis dankt allen die hebben bijgedragen tot dit fraaie resultaat, met name de instellingen waar de verzameldozen hebben gestaan: Bibliotheek Maassluis, Boekhandel Het Keizerrijk, Albert Heijn Koningshoek, Jumbo en Meesterbakker Roodenrijs. De waardepunten worden in februari omgezet in pakken koffie en oud vreemd geld in courante munt voor het uitvoeren van staaroperaties. Hebt u nog waardepunten en/of oud en vreemd geld, het kan nog ingebracht worden bij Lionsclub Maassluis, Merellaan 419.