Meerdere partijen doen samen mee aan aanbesteding MVS Jeugdhulp

Algemeen
Afbeelding

Twee consortia (tijdelijk samenwerkingsverband tussen verschillende partijen) zijn serieus geïnteresseerd om mee te doen met de aanbestedingsprocedure integrale opdracht Jeugdhulp. Dat schrijft wethouder Corine Bronsveld (CDA) in een vorige week vrijdag gepubliceerde raadsinformatiebrief (CDA).

Door Chrit Wilshaus

Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, die deze aanbesteding gezamenlijk organiseren, hebben besloten om de partijen uit te nodigen een voorstel te doen. In de RIB staat te lezen dat dit gebeurt ‘binnen de kaders van het koersdocument MVS Jeugdmodel, vastgesteld door de gemeenteraad’. Verder is volgens Bronsveld ‘vertrouwelijkheid bij deze onderhandelingsprocedure uitermate van belang.’ Met andere woorden: volksvertegenwoordigers worden geacht hierover hun lippen stijf op elkaar te houden als ze daarover nader worden geïnformeerd. En verder stelt de wethouder in haar brief: ‘We blijven ons inzetten voor het verder vormgeven van alle onderdelen van het MVS Jeugdmodel.’

Minimaal zes jaar

De raad werd op 31 december 2021 vertrouwelijk geïnformeerd over de voortgang van de aanbesteding van de jeugdhulp in het kader van het MVS Jeugdmodel. Op 8 oktober 2021 zijn de MVS-gemeenten de aanbestedingsprocedure gestart voor de integrale opdracht Jeugdhulp (met uitzondering van: jeugdbescherming/-reclassering, Veilig Thuis en de landelijke arrangementen) met een minimale duur van zes jaar en ingaande vanaf 1 januari volgend jaar. Voor die eerste aanbestedingsprocedure werden evenwel geen geschikte inschrijvingen ingediend. Reden om gebruik te maken van de mogelijkheid die de Aanbestedingswet biedt om een onderhandelingsprocedure zonder aankondiging te starten. Hierdoor kunnen de MVS-gemeenten de organisaties die belangstelling hebben getoond rechtstreeks benaderen en het voorstel doen met hen in gesprek te gaan.