(Foto: aangeleverd)

Restauratie Molen de Lastdrager van start

HOOGWOUD – Molen De Lastdrager gaat een goed jaar tegemoet. De restauratie is gestart na het winnen van de Molenprijs in 2018 en de bijdragen die binnengekomen zijn via verschillende donaties en subsidies.

Molenmakers-bedrijf Poland is begonnen met de voorbereiding en het meetwerk en maakt het houtwerk klaar in de werkplaats in Oterleek. De verwachting is dat de werkzaamheden negen à tien maanden in beslag nemen voordat de molen weer compleet is. Er zijn plannen bij de molen een molenaarsverblijf te bouwen met daarin ruimte voor een keukentje en toilet, onmisbaar als de molen in gebruikt wordt genomen.

Om deze lopende zaken te realiseren is ook geld nodig, daarom zijn ook dit jaar vrienden van De Lastdrager nodig. Vrienden betalen een bedrag van € 10,00. Bij een donatie van € 15,00 ontvangen zij tevens het blad 'De Molenpost'. Elk ander bedrag is eveneens welkom. Bijdragen kunnen overgemaakt worden op banknummer NL 02 RABO 0321068467 van de Stichting Westfriese Molens ten name van De Lastdrager.                                        

De werkzaamheden zijn te volgen op Facebook of via de site www.molendelastdrager.nl. Mensen die meer willen weten over het beroep 'Molenaar' of een cursus hiervoor willen volgen, kunnen contact opnemen met Kees Mens.

Meer berichten