(Foto: aangeleverd)

Fotokijkje

MEDEMBLIK - Het bestuur van Oudheidkundige Vereniging "Medenblick" nodigt leden en belangstellenden uit voor een bijeenkomst vrijdag 22 februari, aanvang 20.00 uur. Herman Pieter van de Kolk verzorgt een avond met als titel 'Een kijkje in Medemblik door de jaren heen'.

Het verzamelen van foto`s begon een jaar of zestien geleden door het maken van foto's op de kermis, lappendag, 24-uurs-race, in de horeca en van alles wat er te doen was in Medemblik. Hij werd gevraagd voor reünies van M.F.C., benefietavonden en andere evenementen. Huizen en straten hadden niet zijn voorkeur, maar van de Medemblikker zelf kreeg hij geen genoeg. Dit hield hij een aantal jaren vol, daarnafotografeerde hij tijdens het Rondom-weekend.

Daarnaast verzamelde Herman Pieter oude foto's van Medemblik. Met veel vragen en zoeken breidde hij zijn eigen verzameling steeds verder uit. Bekende foto's maar toch steeds weer een zeldzaam exemplaar, dat houdt zijn "verslaving" gaande. Op de vraag van de Oudheidkundige Vereniging een fraaie selectie te vertonen ging hij graag in, al is het moeilijk een keuze te maken uit zijn imposante collectie. Tevens zal Robert Gieling door hem gemaakte foto's/posters van Medemblik in de zaal tentoonstellen. Het belooft een interessante avond te worden.
Locatie: 'Sint Pieter', Ridderstraat 9. Entree voor niet-leden € 4,-. Meer informatie: www.okv-medenblick.nl.

Meer berichten