(Foto: aangeleverd)

Vast theatergezelschap De Nadorst

BLOKKER - Theatergezelschap 'Van Ravesteijn' heeft De Nadorst in Blokker gekozen als vaste speelplek van hun voorstellingen. Dit uitzonderlijke gezelschap uit Friesland speelt interactieve musicals en dinerkomedies voor groepen vanaf vijftien personen. Ze doen dit met name in de drie noordelijke provincies. Vanaf maart starten ze aan de deze kant van de dijk. Na een onderzoek in de regio, bleek de locatie De Nadorst het meest geschikt.

Zanger/acteur Jan-Dirk van Ravesteijn richtte in 1997 het gezelschap op, om voor kleinere gezelschappen voorstellingen te spelen. Elke twee jaar komt 'Van Ravesteijn' met een nieuwe productie, die in eigen beheer wordt geproduceerd. De eerste productie die in De Nadorst wordt gespeeld is 'De Bruiloft'. Dit stuk is in Friesland en Groningen al meer dan driehonderdvijftig keer gespeeld. Hiermee is dit een van de langstlopende, ongesubsidieerde producties.

Groen blaadje

Het is een muzikale komedie over een steenrijke opoe die een groen blaadje aan de haak heeft geslagen. Maar de liefde is dubieus vanwege het vele geld dat in het spel is. Tijdens de ceremonie gaat er van alles mis, door toedoen van een poes en een rookworst. Het publiek fungeert als familie van de bruidegom en zit er met de neus bovenop.

Vier-gangen diner

Deze absurde voorstelling wordt gecombineerd met een vier-gangen diner van De Nadorst. Tussen de gangen door wordt de voorstelling gebracht. Tijdens het dineren blijven de spelers in hun rol en spelen improviserend verder. Hierdoor ontstaan een combi van tekst- en improvisatietoneel. De acteurs en zangers spelen zowel op de speelvloer als tussen de gasten, waardoor een grote mate van gevoelsmatige interactie ontstaat. Reserveren kan door contact op te nemen met De Nadorst.

Meer berichten