Inwoners en toeristen kunnen eind april weer buiten zwemmen in de gemeente Medemblik.
Inwoners en toeristen kunnen eind april weer buiten zwemmen in de gemeente Medemblik. ((Foto: aangeleverd))

Binnenkort weer buiten zwemmen

REGIO - De buitenzwembaden in de gemeente Medemblik openen vanaf eind april hun deuren. De vrijwilligers van De Spetter in Abbekerk, Molenbad in Wognum, De Weid in Andijk, Het Zwembad in Oostwoud en 't Ploetertje in Benningbroek zijn druk bezig met het onderhoud en klaarmaken van de installaties. Binnen acht weken zijn de klussen geklaard en zijn de inwoners en toeristen van harte welkom om een duik te nemen in de buitenzwembaden.

De gemeenteraad helpt de baden met de BTW-problematiek. Onlangs is een motie aangenomen om te helpen met het verlies aan inkomsten vanuit de BTW-teruggave. Het recht op deze teruggave is onlangs -vrij plotseling- vervallen en kost de buitenbaden duizenden euro's per jaar. Voor dit jaar is in elk geval tot een compensatie van 40% van het nadeel besloten. De baden blijven zoeken naar manieren om het overige verlies te compenseren. Voor de lange termijn wordt, samen met de politiek, een structurele oplossing gezocht.

De vijf buitenbaden werken samen bij het aannemen en inroosteren van betaalde toezichthouders en zwemdocenten. Op een aantal baden is de bezetting inmiddels compleet, maar het rooster biedt elders nog ruimte voor parttime en fulltime toezichthouders en een zwemdocent. Interesse? Zie de personeelsadvertentie van SZWF In de Medemblikker en de Drom.

Meer berichten