Anderstaligen Nederlandse les geven

OPPERDOES - Op basisschool De Wegwijzer in Opperdoes wordt binnenkort gestart met een conversatieles voor anderstaligen. Voor mensen die beter Nederlands willen spreken, aangevuld met eenvoudige lees- en schrijf oefeningen. Vrijwilligerspunt is op zoek naar iemand die de groep cursisten wil begeleiden.

Wie in Opperdoes of omgeving woont en het leuk lijkt om één keer per week les te geven in de Nederlandse taal, kan zich aanmelden. De les duurt anderhalf uur en vindt plaats op woensdag- of donderdagochtend.

De vrijwillige docent begeleidt een nieuw te starten groep cursisten. Zorg elke les voor gespreksstof en geef iedereen ruimte om te praten. Luister naar signalen uit de groep. Maar uiteindelijk is plezier krijgen in het Nederlands spreken het belangrijkste. Gevoel voor taal is belangrijk, ervaring met het werken met groepen en enige ervaring met anderstaligen. Oog voor culturele verschillen, maar vooral voor de individuen in de groep. Interesse? Aanmelden kan bij Vrijwilligerspunt, afdeling Taalhuis Westfriesland, tel. 0229-216499 of stuur een e-mail naar info@taalhuiswf.nl.

Meer berichten