De Kogge roeit er op los.
De Kogge roeit er op los. ((Foto: aangeleverd))

Crowd-funding-campagne voor roeiboot

ONDERDIJK - Roeivereniging de Kogge in Medemblik start 1 april een crowd-funding-campagne om € 18.050 bijeen te krijgen voor de aanschaf van een lichte vier-persoons roeiboot, die senioren en andere leden met minder spierkracht zelf veilig te water kunnen laten en er ook weer uithalen.

De huidige vloot bestaat uit oude en (te) zware boten. De vereniging ziet als één van haar doelstellingen ouderen de roeisport te laten beoefenen op een veilige en ontspannen manier, zodat de roeisport helpt hun vitaliteit te behouden en te versterken. De Kogge heeft nu ruim 70 leden, waarvan ongeveer een derde ouder is dan 50 jaar. Er zijn twee wedstrijdteams, die ook zouden profiteren van een lichte vier-persoons roeiboot. De bouw in 2016/17 van een nieuw onderkomen heeft natuurlijk een fors beroep gedaan op de eigen middelen van de vereniging.

Donaties zijn dan ook van harte welkom! Voor meer informatie over de campagne en hoe donaties kunnen worden gegeven: zie https://hetluktons.nl. Ga daar naar het project 'een nieuwe boot'. Daar is meer informatie te vinden over het project: Een nieuwe boot, daar tillen we niet zo zwaar aan. Voor meer informatie over Roeivereniging de Kogge: www.rvdekogge.nl. Zie ook op Instagram en Facebook: Roeivereniging de Kogge.

Meer berichten