Honderden deelnemers Stoomtramloop

REGIO - De Locals Stoomtramloop vindt 7 april plaats in de gemeente Medemblik. Dit evenement werd in 2000 voor het eerst georganiseerd. Twee jaar geleden besloot de organisatie met dit loopevenement te stoppen en dat vonden vele lopers erg jammer.

Dit heeft Stichting Medemblik Sport doen besluiten om de Stoomtramloop in een vernieuwde versie opnieuw te verzorgen. De belangstelling bleek zo groot dat de tien kilometer binnen een week was uitverkocht en inmiddels ook de inschrijving voor de vijf kilometer helemaal vol zit! In totaal genieten 450 hardlopers van het Medemblikker landschap.

In de nieuwe editie lopen de sporters vanaf station Medemblik de stoomtram in. De deelnemers aan de vijf kilometer stappen uit bij station Opperdoes en starten om 12.50 uur. De stoomtrein met de deelnemers aan de tien kilometer rijdt door naar station Twisk, waar om 13.05 uur het startsignaal wordt gegeven. Het parcours gaat door het mooie Twisk en de prachtige natuur van de Waterberging, via Opperdoes en de Kluiten richting Medemblik. Hier gaat het parcours via de Westerdijk en Overtoom naar de finish bij het station in Medemblik. Rondom het eindpunt en langs de route is er voldoende plek om de deelnemers aan te moedigen.

De prijsuitreiking wordt 14.00 uur gehouden bij Locals Grand Café, aan de Nieuwstraat in Medemblik.

Meer berichten