Aiko en Devi zijn op zoek naar een nieuwe woning. Heeft u een plekje?
Aiko en Devi zijn op zoek naar een nieuwe woning. Heeft u een plekje? ((Foto: aangeleverd))

Tehuis gezocht

Het is de medewerkers van de dierenopvang nog niet gelukt om voor konijntjes Kian en Hippie, samen een nieuwe plek te vinden. Dit keer nogmaals een koppeltje konijnen. Deze dieren zijn echt groepsdieren en moeten niet alleen gehouden worden.
Aiko en Devi zijn broer en zus, beide van mei 2018. Ze zijn samen, met nog een aantal andere konijntjes, afgestaan nadat er, door een onverwachts nestje, teveel konijnen waren. Ze moesten uit elkaar, omdat ze anders voor nog meer nageslacht zouden zorgen. Aiko is in de opvang gecastreerd en na enige tijd weer herenigd met zijn zus. Eenmaal samen was het weer als vanouds, blij huppelen ze samen in hun ren. Voor deze twee lieverds zoekt de opvang een rustig thuis. Kinderen kan, maar wel al wat ouder. Echt knuffelkonijnen zijn ze nog niet. Ze weten wel dat als er mensen komen er wat lekkers te halen valt. Een ruime ren is echt een must voor dit stelletje, met een hogere afscheiding dan een meter. Gaaswerk onder de bodem is nodig, want het zijn echte Houdini's en gaan graag op zoek naar wat er nog meer te beleven valt in de wereld.

Wie meer wil weten of kennismaken, kan bellen naar 0224-551818 of langskomen tijdens de openingstijden bij DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn. Kijk voor meer informatie op www.dierenasiel-schagen.nl.

Meer berichten