European Cup Ju Jitsu in sportcentrum De Bloesem

WOGNUM - In de gemeente Medemblik vindt zaterdag 6 juni de tweede editie plaats van European Cup Jiu Jitsu-Duo Games. In samenwerking met de Europese Jiu Jitsu Federatie, de Judo Bond Nederland en de Budoschool Shi-Sen-Do uit Opperdoes is het volstrekt nieuwe concept een doorslaand Europees succes gebleken.

Voor dit evenement is een contract getekend voor vier jaar en de spectaculaire techniekvergelijkende wedstrijdvorm is op Europees niveau enorm aan het groeien. Dit blijkt wel uit het aantal aanmeldingen, want het evenement heeft nu al de sterkste bezetting aan deelnemers die gelijk ligt aan een Europees kampioenschap. Een pluim voor het werk van alle betrokkenen.

Duo Games

De organisatie is trots om de tweede editie van de European Cup Duo Games in Medemblik te houden. De vorige editie kreeg een hoog waarderingscijfer van 8.6 van de atleten, supporters, coaches en scheidsrechters. De organisatie is blij daarmee en dat geeft aan dat deze wedstrijdvorm aan een grote belevingswaarde heeft.

De Ju-Jitsu Duo Games is techniek vergelijkende wedstrijdvorm en deze staat nu als een volwaardig en zelfstandig toernooi op de Europese wedstrijdkalender.

Bindend

De European Cup Duo Games is een spektakel met een hoge verbindingskracht en veel nieuwe innovaties. Eén van de verbindende elementen is de inzet van muzikanten die live optreden. Zij spelen niet zomaar muziek, maar er zijn speciale composities gemaakt voor de Duo Games wedstrijden. Een ander verbindend element is de ondersteuning vanuit de Gemeente Medemblik, zodat ook de gemeenschap betrokken is bij dit evenement. Een groot team van vrijwilligers levert een bijdrage aan een sportief, sensationeel, gastvrij en wervelend toernooi voor jong en oud.

Vrijwilligers

De organisatie is oprecht trots op een geweldige team van meer dan vijftig vrijwilligers die in 2018, vol passie, een evenement hebben neergezet. Zij zorgen in juni opnieuw voor een topsportdag om niet te vergeten.

Budoschool Shi-Den-Do

De Budoschool uit Opperdoes is nauw betrokken bij de organisatie en is met name gespecialiseerd in Jiu-Jitsu lessen, de 'moeder' van alle Japanse zelfverdedigingskunsten. Door de verscheidenheid aan technieken is Jiu-Jitsu buitengewoon compleet en boeiend om te leren.

Zo leert een leerling stoten en trappen als een karateka, werpen als een judoka, ontwijken als een aikidoka en te verdedigen tegen wapens. De lessen dragen bij aan zelfverdediging, lichamelijke ontwikkeling en socialisatie en maatschappelijke vorming. Naast de fysieke vorming streeft Shi-Sen-Do naar verbetering van het zelfvertrouwen en de ontwikkeling van de persoonlijkheid. Dat is positief.

Wereldkampioenen

Oud Europese en wereldkampioenen komen 6 april naar Medemblik om op het allerhoogste niveau met elkaar de strijd aan te gaan. Zo'n 180 jiu jitsuka's uit onder meer Rusland, Slovenië, Noorwegen, Spanje, Oostenrijk, Duitsland, België, Frankrijk en uiteraard Nederland zijn actief bij deze hoog gekwalificeerde Europese wedstrijden.

Shows

Het evenement wordt ondersteund met live muziek en met een spetterende lichtshow. Ook geven enkele showduo's een performance. Dit is precies wat het evenement wil uitstralen, een verbindend evenement voor jong en oud met technieken op Europees topniveau. Burgemeester Streng van de gemeente Medemblik opent het evenement rond 09.15 uur.

Iedereen welkom

Iedereen is van harte welkom en de entree is geheel gratis. Wel hebben de bezoekers de mogelijkheid om te doneren voor het goede doel (MirandaMania) waar de organisatie zich aan heeft verbonden. De zaal gaat open voor het publiek rond 08.30 uur en het toernooi duurt tot 17.00 uur. De finales staan gepland rond 15.15 uur.

Nieuwsgierig wat er 6 april allemaal te beleven is in Internationaal Sportcentrum de Bloesem, Conferencelaan 19 in Wognum? Kom een kijkje nemen tijdens het zeer sportieve en showrijke evenement. Meer weten? Kijk op www.europeancup.org.

Meer berichten