Koeien mogen de wei weer in

AARTSWOUD - Het Rundveemuseum opent zondag 14 april haar deuren voor het komende seizoen. En zoals elk jaar hebben de dieren tijdens de opening de hoofdrol. Zij komen na het startsein om 13.45 uur dansend de stal uit op weg naar de grazige weiden achter het museum. Vanaf 13.00 tot 16.30 uur zijn bezoekers van harte welkom bij deze unieke en vrolijk stemmende gebeurtenis.

De feitelijke opening verricht dr. Martin Scholten vanaf 13.30 uur. Hij staat aan het hoofd van de afdeling Animal Sciences Group van de Universiteit Wageningen en heeft veel kennis op het gebied van waterbeheer, aquacultuur en milieubeheer. Onlangs adviseerde hij de landbouwcommissie van de Tweede Kamer over een circulaire voedselproductie gebaseerd op een kringlooplandbouw. Wellicht iets voor de toekomst?

De bijzondere oud-Nederlandse runderrassen in het Rundveemuseum hebben zijn warme belangstelling. Hij verricht de opening omdat het museum uniek is in Nederland. Nergens zijn zoveel oude runderrassen bij elkaar te bekijken. De Witrik, de Blaarkop, Lakenvelder en de Friese Roodbonte zijn samen met de andere rassen uniek in Nederland.

In het museum is verder onder meer informatie te vinden over de dieren en de historie van het dorp Aartswoud. Ook de geiten, schapen, eenden en kippen zijn van een oorspronkelijke Nederlandse soort. Een bezoek maakt het dit jaar extra leuk, omdat er zoveel verschillende kalfjes en andere jonge dieren te zien zijn.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is vanaf 14 april elke woensdag-, zaterdag- en zondag open van 13.00 tot 16.30 uur en is gevestigd aan Schoolstraat 43 in Aartswoud. Eerste paasdag gesloten, tweede paasdag is het museum open en vinden kinderactiviteiten plaats. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Meer informatie: www.rundveemuseum.nl.

Meer berichten