Proef de sfeer bij de skeelerwedstrijden.
Proef de sfeer bij de skeelerwedstrijden. ((Foto: Adobe Stock))

Landelijke baanwedstrijd op Sjoerd Huisman piste

WERVERSHOOF - De tweede wedstrijd van de KNSB baancompetitie wordt tweede paasdag, maandag 22 april, gereden op de Sjoerd Huisman piste, Theo Koomenlaan 3 in Wervershoof. Een selectiemoment voor het Nederlands kampioenschap dat op 30 en 31 mei plaatsvindt in het dorp en op 1 juni in Medemblik.

Veel skaters strijden om een goede klassering. Tevens proberen de rijders uit of ze uit de voeten kunnen op de vorig jaar gecoate baan, waar ze tijdens het NK van kunnen profiteren.

Op het programma de 1.000 meter sprint en afvalkoers. De senioren starten om 16.00 uur. De volgende skaters van Radboud Inline-Skating zetten hun beste beentje voor: Jordy van Workum en Bente Kerkhoff (zij wonnen beide de puntenkoers bij de eerste wedstrijd in Heerenveen); Janno Botman (hij tekende recent zijn contract bij Team Reggeborg); Gert Jan van Diepen, Ivo de la Porte, Daan Berkhout, Ramona Westerhuis, Sascha Schenk, Klaske Baars, Ria Schilder, Luuk van Timmeren, Danielle Ootes, Pien van den Bos en Twan Berlijn. Ook Mathias Vosté uit België (goud op de 1.000 meter bij het EK in 2018) komt in actie. Voorafgaand aan de seniorenwedstrijden strijdt de jeugd om 10.30 uur.

De toegang voor dit spektakel is gratis. Kom langs om de sfeer te proeven en kom ook naar het NK. Dan staat er een tribune voor vijfhonderd personen aan de noordzijde, zorgt een dj voor een feeststemming, is alles te volgen op een groot led-scherm, kunnen kinderen genieten van een springkussen en overheerlijke suikerspinnen. Plaatselijke bekendheden Mariska Huisman en Irene Schouten zijn gastvrouw tijdens het NK.

Clinic

Voorafgaande vinden skeelerclinics plaats voor de basisschoolleerlingen: 14 mei in Wervershoof en 15 mei in Medemblik. Naast dat de leerlingen de basisvaardigheden van skeeleren leren worden de leerlingen ook in aanraking gebracht met JOGG: Jongeren Op Gezond Gewicht. Zo zijn er tijdens de clinics watertappunten waar de leerlingen hun bidons kunnen vullen en kunnen de leerlingen fruit als tussendoortje pakken. De deelnemers kunnen dan twee proeftrainingen volgen bij de vereniging tijdens de reguliere trainingen.

Meer informatie is te vinden op www.nkinline.nl.

Meer berichten