Koningsdag vieren in de regio. Dat wordt een feest!
Koningsdag vieren in de regio. Dat wordt een feest! ((Foto: Van der Steen))

Vele activiteiten in gemeente Medemblik voor jong tot oud

REGIO - Hieperdepiep hoera! Koning Willem-Alexander wordt 27 april 52 jaar. Koningsdag wordt in heel Nederland uitbundig gevierd. Zo ook in de gemeente Medemblik. In de diverse kernen worden gezellige activiteiten gehouden voor jong en oud.

WERVERSHOOF - Het Oranje Comité Maxima'al in Wervershoof verzorgt tijdens de nationale feestdag een leuk en gezellig programma. Deze vinden bij mooi weer plaats op het Raadhuisplein De Hoek en bij slecht weer in De Dars. De dag begint om 08.30 uur met de vrijmarkt. Iedereen kan vanaf 07.30 uur een plekje bemachtigen in het aangewezen gebied. Bezoekers profiteren van de leuke koopjes voor kleine prijzen. Om 10.00 uur gaat de aubade van start. Om 10.30 uur wordt bekendgemaakt wie de vrijwilliger van het jaar is. De vrijmarkt eindigt om 11.30 uur.

In de Olympiahal van De Dars, aan de Europasingel, start om 13.00 uur het middagprogramma. Bezoekers kunnen genieten van de muziek van dj Jacco Deen en Sven the Pianoman. De aanwezigen kunnen meedoen met de geweldige loterij. De hoofdprijs is een fauteuil. De kleintjes genieten van een optreden van kleuterdans, laten zich schminken en leven zich op diverse springkussens. Daarnaast worden optredens van streetdance en musical gehouden. Naast de dizzy race stormbaan, de mega balls en de multi sky swing is het mogelijk om een airbrush tattoo te laten zetten.

De oudere Wervershovers kaarten en sjoelen 's middags in de Schoof, uiteraard maken zij kans op diverse prijzen. Meer informatie is te vinden op wwww.koningsdagwervershoof.nl of Facebook.

Of ga naar Medemblik

MEDEMBLIK - De oranjevereniging heeft voor de kinderen op de Nieuwstraat in Medemblik weer allerlei van activiteiten gepland voor een gezellige Koningsdag. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen. Op diverse kleedjes en kraampjes staan vanaf 08.00 uur allerlei koopwaar uitgesteld.

Terug van weggeweest is de wedloop. De kinderen kunnen zich vanaf 10.00 uur inschrijven voor de hinderniswedloop. Zij lopen in een team van vier tegen een ander groepje van vier personen. Kosten 2,50 euro. De start vindt 10.30 uur plaats en vervolgens de prijsuitreiking om 11.30 uur. Vanaf 12.00 uur kunnen de kinderen spelen op de diverse attracties: mega Jenga, Domino en Twister. Uitleven op een stormbaan van 21 meter en een springkussen. Ook staat er een voetbalpannakooi in de binnenstad. Of bak een lekker broodje! Bij het inschrijven van de wedloop zijn er ook strippenkaarten verkrijgbaar voor 2 euro om met alle spelletjes mee te doen, dit is inclusief limonade, een zakje snoep, popcorn en een ijsje. Rond 16.00 uur komt een einde aan het programma.

Er zijn altijd vrijwilligers nodig. Voor meer informatie of aanmelden, stuur een e-mail naar koningsdagmedemblik@gmail.com.

Beleef Koningsdag in Andijk

Het Oranjecomité Andijk verzorgt een spetterende Koningsdag in en rondom Dorpshuis Centrum met tal van activiteiten voor jong en oud. Op het parkeerterrein van het dorpshuis kan iedereen van 08.00 tot 11.30 uur terecht voor de vrijmarkt. Uitstallen kan vanaf 07.30 uur. De vlag wordt om 09.20 uur gehesen onder leiding van muziekkorpsen. De ochtendshow in het dorpshuis voor alle kinderen van groep 1 tot en met 4 vindt van 11.30 tot en met 12.30 uur plaats. Clown HOKY POKY vermaakt de kids ongeveer een uur. Lekker pannenkoeken eten! Of doe mee met de puzzeltocht, inschrijven van 13.00 tot 14.00 uur. Mart Schrieken van Valkerij Schrieken geeft om 13.00 uur een roofvogeldemonstratie. Natuurlijk ontbreken de springkussens, stormbaan, mini-trikes, rodeostier, bubbelvoetbal, zakslaan en suiker en suikerspin niet. Geniet van live muziek van Johan Kruizinga op het terras. Sursum Corda houdt een spelletjesmiddag in de evenementenzaal en de kinderdisco begint om 18:00 uur met Live to Dance. De feestavond begint om 19:00 uur. Maak het mee en vier Koningsdag in Andijk.

In de kernen van de gemeente Medemblik is van alles georganiseerd. Kijk op de websites van oranjeverenigingen wat er allemaal te beleven valt.

Meer berichten