Het Kennemer Jeugd Orkest.
Het Kennemer Jeugd Orkest. ((Foto: aangeleverd))

Diverse activiteiten in Bonifaciuskerk

MEDEMBLIK - Het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) uit Haarlem e.o. geeft maandag 29 april om 19.00 uur een familieconcert in de Bonifaciuskerk, aan het Kerkplein in Medemblik. Op het programma staan bekende klassieke werken maar ook musicaltoppers zoals van Lloyd Webber. Dirigent Matthijs Broers geeft tijdens het concert een toelichting op de muziekstukken.

Dit optreden is onderdeel van de jaarlijkse orkesttournee van het KJO. Het volledige orkest vaart per viermaster over het IJsselmeer en de Waddenzee. De leden komen maandag tussen 15.00 en 16.00 uur aan in de haven van Medemblik.

Het KJO is in 1995 ontstaan door een samengaan van het Haarlems Jeugd Orkest en het Bloemendaals Jeugd orkest. In het orkest spelen jonge mensen van 14 tot 21 jaar, die hard werken aan hun techniek, interpretatie en hun persoonlijke stijl. Het orkest heeft ook deelgenomen aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd waar het een eerste prijs cum laude behaalde. De leden geven elk jaar een concert met een finalist van het Prinses Christina Concours als solist.

De toegang is gratis. Na afloop kan men een vrijwillige bijdrage aanbieden.

Voorstelling

De Commissie Kunst & Cultuur van de Stichting Bonifaciuskerk Medemblik verzorgt een voorstelling in het kader van de 4 en 5 mei-activiteiten. Ekaterina Levental speelt woensdag 1 mei om 20.15 uur haar voorstelling 'De Weg'. Ze vertelt het verhaal over haar vlucht uit Oezbekistan en begeleidt zichzelf daarbij op de harp. De toegang is gratis, maar men kan een vrijwillige bijdrage geven om de stichting te helpen de monumentale kerk in stand te houden. Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en harp aan de conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor de zang- èn harpopleidingen haalde ze cum laude haar masterdiploma. Meer informatie is te vinden op www.ekaterina.nl.

Meer berichten