Kinderen kunnen bij het Huis van Oud een kaars maken van bijenwas.
Kinderen kunnen bij het Huis van Oud een kaars maken van bijenwas. ((Foto: aangeleverd))

Gezond eten markt bij het Huis van Oud

WOGNUM - Bij het museum Huis van Oud draait zondag 7 juli alles om gezond eten. Negen aanbieders uit de regio presenteren van 14.00 tot 17.00 uur hun producten en ze geven adviezen op het gebied van voedsel.

Biologisch teler Michel Boon uit Sijbekarspel komt met verse groente uit zijn 'koude kas'. Bij Berkhout Boerenkaas van de Gouwe maken ze dagelijks kaas van de melk van eigen koeien. Kom proeven! Anita Bontekoning uit Sijbekarspel geeft informatie over de zuivelproducten van eigen boerderij. De Wognumse imker Nico Groen verkoopt honing, hij neemt demonstratiekassen met bijen mee. Kinderen kunnen een kaars maken van bijenwas. Kruidenadvies geven Marga Vlaar uit Benningbroek en ook Trees Sijm uit Wadway weet alles over kruiden. Coach en therapeut Olga Sneekes uit De Weere (Een gezonde leefstijl) vertelt over haar aanpak en er kunnen smoothies geproefd worden.

Hellen Strouken, Tanja de Jong en Graciëla Martha zijn gewichtsconsulenten, zij houden zich bezig met een gezonde manier van leven. Op de markt beantwoorden ze vragen en verkopen ze onder meer eetmaatjes, boeken en inspiratiekaarten.

Tentoonstelling

Op de stallen van het museum is de tentoonstelling 'Met de hand' te zien en natuurlijk staat de deur van het huisje wijd open. Bezoekers stappen zeventig jaar terug in de tijd!

Museum Huis van Oud is gevestigd aan Grote Zomerdijk 33 in Wognum. Entree 1 euro, koffie en thee 1 euro.

Meer berichten