(Foto: aangeleverd)

Wiesje en Lorenza gaan uitdaging Barcelona Express aan

BOVENKARSPEL / ABBEKERK - Samen met nog driehonderd andere teams uit Nederland, België en Frankrijk gaan Wiesje Groot (18) uit Bovenkarspel en Lorenza Blokker (19) uit Abbekerk de ultieme Barcelona Express-uitdaging aan. De uitdaging om zonder geld of hulp van het thuisfront in vijf etappes liftend in Barcelona aan te komen.

Onderweg is het de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren door allerlei opdrachten uit te voeren. "En 's avonds overnachten we samen met de andere teams op verschillende campings in de door ons zelf mee gesjouwde en opgezette tentjes", legt Lorenza uit. "Naast deze mega toffe uitdaging komt onze deelname ook nog eens ten goede aan het prachtige project van 'Mom I'm Fine', een organisatie die met de opbrengsten van de Barcelona Express mee gaan helpen met het bouwen van een school in Mexico van gerecycled plastic uit de oceanen." Wiesje vult aan: "Daarnaast is de uitdaging ook als stimulans bedoeld om mensen aan te sporen vaker te gaan liften. Op die manier help je mee met het verlagen van de CO2-uitstoot en werk je dus mee aan een betere wereld."

De meiden vertrekken zaterdag 13 juli vanuit Amsterdam en donderdag 18 juli komen zij aan op hun bestemming. Dus voor wie in die periode de route Amsterdam-Barcelona rijdt: Wiesje en Lorenza reizen graag een stukje mee!

Meer berichten