Lot zoekt een warm thuis. Ook haar kleintjes zoeken een leuk baasje.
Lot zoekt een warm thuis. Ook haar kleintjes zoeken een leuk baasje. (aangeleverd)

Tehuis gezocht

REGIO - Lot werd een aantal weken geleden zwervend aangetroffen in Middenmeer. De eigenaar heeft zich niet gemeld. In de dierenopvang bleek dat Lot drachtig was. Ze beviel op 27 april van zeven kleintjes In de konijnenwereld heet een babykonijn een lamprei.

Alle ukkies groeiden goed. In hun tiende week zijn de rammetjes gescheiden van de voedsters. Het bleken zes rammetjes te zijn en één voedster.
De jongedame mocht samen blijven met mama Lot en het is ook de bedoeling dat ze samen geadopteerd worden.

Misschien heeft iemand nog een leuk alleenstaand en gecastreerd rammetje en uiteraard een ruim hok waar deze dames mogen wonen.

De zes jonge rammen worden begin augustus gecastreerd en mogen dan naar een nieuwe plek. Voor de zekerheid wordt er vanuit de dierenopvang altijd geadviseerd om een gecastreerd rammetje, ongeveer vier weken na de castratie, pas te koppelen met een voedster. Dan is het echt veilig en komt er geen nageslacht.

Wie meer wil weten of kennismaken, kan bellen naar 0224-551818 of tijdens bezoektijden langskomen bij DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn.

Meer informatie is te vinden www.dierenasiel-schagen.nl.

Meer berichten