Robin Berkhout uit Andijk vertegenwoordigt Nederland in Rusland.
Robin Berkhout uit Andijk vertegenwoordigt Nederland in Rusland. ((Foto: www.fotobank.worldskillsnetherlands.nl))

Robin Berkhout uit Andijk naar WorldSkills 2019 in Kazan

ANDIJK - Nationaal kampioen 'Carpentry' vertrekt 18 augustus naar het 'WK voor beroepen' in Rusland. Robin Berkhout uit Andijk vertegenwoordigt ons land tijdens de 45e editie van WorldSkills, het 'WK voor beroepen' dat van 22 tot en met 27 augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland.

Robin maakt deel uit van Team Nederland: dertig talentvolle jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak. Hij leert bij ROC Horizon College en werkt bij ESPEQ opleidingsbedrijven.
In Kazan strijden meer dan 1600 deelnemers uit ruim 60 bij WorldSkills International aangesloten landen/regio's in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 27 vakrichtingen (beroepen), waaronder patissier, metselaar, stukadoor, bloembinder, meubelmaker en lasser. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers.

In het Kazan Expo International Exhibition Centre in Kazan worden door de organisatie 400.000 bezoekers verwacht tijdens de vier wedstrijddagen. Onderdeel van het evenement is een driedaagse conferentie over economische en technologische trends, beroepsonderwijs en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement ter wereld. Op het evenement komen veel internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs, onder wie een delegatie uit Nederland. Naast het aanmoedigen van Team NL wisselen zij de laatste kennis uit op het gebied van o.a. beroepsonderwijs en vakmanschap.

De deelnemers hebben zich gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. In het schooljaar 2019/2020 doen vrijwel alle mbo-scholen mee aan de nieuwe editie vakwedstrijden. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 900 opleidingen in 55 wedstrijdrichtingen. Zij maken kans om zich tijdens voorrondes, kwalificaties en het NK tijdens Skills The Finals (4-6 maart 2020 Leeuwarden) te kwalificeren voor de volgende lichting van Team NL. Die selectie zal deelnemen aan EuroSkills, het EK voor beroepen dat in september 2020 plaatsvindt in Graz, Oostenrijk. Een overzicht van alle deelnemers en beroepen is te vinden op www.teamnederland.com.

Meer berichten