Westfriese Ekklesia begint aan twintigste seizoen

Algemeen

SIJBEKARSPEL - "Hoe kunnen de Bijbelteksten ons inspireren bij de uitdagingen waarvoor de moderne mens staat zonder de beklemming van dogma's?. Dit is de rode draad van de thema's die bij onze vieringen in de inleidingen aan de orde komen", aldus Kees Swan , voorzitter van de Westfriese Ekklesia. "In de inleidingen van de vieringen staan centraal de betekenis van de Bijbelse verhalen voor ons mensen in de huidige roerige tijd. Het jaarthema is dit keer 'De Bijbel en deze tijd in de Westfriese Ekklesia'."

Zondag 1 september start het nieuwe seizoen (de twintigste) van de Westfriese Ekklesia met een viering in de PKN kerk van Sijbekarspel, Westerstraat 42. Aanvang 11.00 uur. Kees Kok, uit de stal van Huub Oosterhuis, trapt hierbij af met een inleiding over het boek 'Prediker', met zijn opinies, maatschappijkritiek en levensleer.

Een keur van sprekers, afkomstig uit het hele land, licht per viering een onderwerp toe, waarin dit wordt gespiegeld aan de min of meer bekende Bijbelse teksten. Deze worden uiteengezet en toegelicht zonder een dogmatisch keurslijf, waardoor er vaak verrassend veel stof vanaf valt. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: het boek Prediker, Duurzaamheid en de toekomst, Rusteloze religiezoekers (Dostojewski, Habakuk), Een volk dat in duisternis wandelt (Advent), Het andere gezicht van de zorg. De vieringen worden opgeluisterd door zang van het koor van de Westfriese Ekklesia. Bij de zang staan de liederen van Huub Oosterhuis centraal.

Het seizoen omvat tien vieringen en een aantal thema-avonden, waaronder een tweetal avonden over het ontstaan van de Bijbel, waar komen de Bijbelteksten eigenlijk vandaan en wie heeft ze geschreven.

Kijk voor meer informatie op www.westfrieseekklesia.nl.