Organist Jos van der Kooy bespeelt het Pieter Backer-orgel en het koororgel.
Organist Jos van der Kooy bespeelt het Pieter Backer-orgel en het koororgel. ((Foto: aangeleverd))

Laatste zomeravondconcert in Bonifaciuskerk Medemblik

MEDEMBLIK - Het laatste zomeravondconcert van dit seizoen vindt zaterdag 24 augustus in de Medemblikker Bonifaciuskerk plaats. Organist Jos van der Kooy bespeelt het Pieter Backer-orgel en het koororgel.

Jos stelde een programma dat begint op het koororgel met een vijftal genoteerde improvisaties van Piet Post. Op het Pieter Backer-orgel speelt hij werken van Sweelinck, Buxtehude, Handel (delen uit de Messiah) , Mendelsohn (sonate 6) en van Calliope Tsoupaki 'Pour Notre Dame', een werk dat dit jaar gecomponeerd naar aanleiding van de brand in de Notre Dame in Parijs.
Jos van der Kooy (Rotterdam, 1951) is cantor en organist van de Westerkerk in Amsterdam en organist van de Raad van State te 's-Gravenhage. Van 1990 tot zijn pensionering in 2017 was hij stadsorganist van de Grote – of Sint Bavokerk in Haarlem, waar hij nu vaste gastorganist is. Hij doceert hoofdvak orgel aan het Koninklijk Conservatorium in 's-Gravenhage en aan de Universiteit Leiden. Hij concerteert in binnen- en buitenland. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. Hij is een vermaard improvisator en erkend pleitbezorger voor hedendaagse muziek. Kijk voor meer informatie op www.josvanderkooy.com.

Het concert begint om 20.00 uur. De ingang van de kerk aan het Kerkplein is geopend vanaf 19.30 uur. Entree is tien euro.

Meer berichten