Windstoten bleken storm in glas water
Windstoten bleken storm in glas water ((Foto: Pixabay Stock))

Evenement liep storm

MEDEMBLIK - Een niet 'in het water gevallen Waterweek in Medemblik', zoals het NHD kopte, maar een geslaagd driedaags evenement waarbij alleen de enorme windstoten zaterdag 10 augustus voor een aanpassing in het programma zorgden. Het liep dus vooral spreekwoordelijk storm.

Volgens traditie vormde culinair aan de kade voor de opening van de twaalfde Westfriese Waterweek en genoten zo'n 350 gasten van culinaire hoogstandjes aan de Oosterhaven. Kwalitatief beter dan vorig jaar met een aantal nieuwe restaurants. De muzikale ondersteuning van Paradise zorgde voor een klinkende opening van het weekend.

Veiligheid

De nautische dag had duidelijk te leiden onder de storm en de zware windstoten, maar desondanks kon dit onderdeel van de Waterweek doorgaan. Spectaculair was de reddingsoefening met een SAR-helikopter van de Kustwacht en de KNRM-stations Medemblik, Andijk en Den Oever. Opvallend was ook het historische lijnwerp-, en wippertoestel, naast de bekende gasten de Kamper Kogge en het lichtschip Texel. Terwijl de windstoten steeds feller bleven maar het publiek toch bleef komen, werd uiteindelijk besloten het Oosterhavenconcert van zaterdagavond te laten vervallen. De veiligheid van alles deelnemers en publiek kwam in het geding.

Overleg

In onderling overleg werd alles op alles gezet en lukte het om het concert naar zondagavond te verplaatsen. Met Maaike Widdershoven en KSM werd het een drukbezocht topconcert, met gastoptredens van Sven Reus en Rosmarijn Broers. Genieten dus voor de kleine duizend toeschouwers. Zondagmiddag was de altijd enerverende en boeiende Drakenbootraces, met dit jaar voor het eerst een damescompetitie. Kortom, een top Waterweek Medemblik 2019.

Meer berichten