Zeventigste KWF-collecteweek van start

MEDEMBLIK - De zeventigste collecteweek van KWF Kankerbestrijding start zondag 1 september. Verspreid over achthonderd collecteteams gaan ruim tachtigduizend collectanten de straat op. Het collecteteam van gemeente Medemblik zet zich met vele collectanten in om zo veel mogelijk geld op te halen voor meer kennis en betere behandelingen, zodat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en meer mensen beter kunnen leven met de ziekte.

Deze collecteweek belooft erg bijzonder te worden. Prinses Beatrix is sinds 1980 beschermvrouwe van KWF en slaat zaterdag 31 augustus een speciale KWF Munt, ter ere van het zeventigjarig bestaan van KWF. Deze gebeurtenis vormt tevens de aftrap van de collecte. Daarnaast staat NPO Radio 2 de hele week in het teken van de collecteweek.

De collectanten van KWF-collecteteam komen in de week van 1 tot en met 7 september aan de deur. Ook staan ze in winkelcentra, op drukke plekken in het stadshart of bij evenementen. Bij alle collectanten is het mogelijk om te doneren met de mobiele telefoon via iDEAL QR. De collectanten kunnen zich legitimeren en zijn te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab.

In Medemblik staan de collectebussen klaar. Een aantal bussen heeft echter nog geen collectant. Wie heeft een paar uurtjes tijd om te helpen collecteren voor het KWF? Alle kleine beetjes helpen! Stuur een berichtje naar kwfmedemblik@gmail.com.

Collectant gemist? Doneer online via kwf.nl/collecte. Scan de iDEAL QR-code op de kaart die de collectant achterlaat wanneer iemand niet thuis is.

Meer berichten