Ramon van Engelenhoven.
Ramon van Engelenhoven. ((Foto: Foppe Schut))

Ramon van Engelenhoven in Groene Kerkje

LAMBERTSCHAAG - Pianist Ramon van Engelenhoven uit Medemblik geeft zondag 8 september een benefietconcert in het Groene Kerkje in Lambertschaag. De opbrengst van het concert komt ten goede aan de restauratie van de historische Bechstein-vleugel.

De vleugel die het Groene Kerkje in 2017 overgenomen heeft uit een schenking en uit 1885 stamt, kampte met achterstallig onderhoud aan zowel het binnenwerk als de kast. In 2018 is het Kerkje daarom op zoek gegaan naar fondsen om de restauratie te kunnen betalen en daarmee het unieke geluid van deze vleugel te kunnen bewaren. Via een subsidie van de gemeente Medemblik en een toezegging van Het Prins Bernard Cultuurfonds is een deel van de begroting nu gedekt. In juni dit jaar is daarom de ervaren restaurateur Hugo de Groot uit Avenhorn aan de slag gegaan met de vleugel. Op het moment van het concert is de vleugel voor het eerst in gerestaureerde staat te horen en te zien.

Ramon van Engelenhoven (1995) sloot in 2017 zijn Bachelor Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met het hoogst haalbare cijfer (een 10) en studeert daar momenteel verder in de Master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn. Hij speelt in het kerkje een voorproef van zijn Dutch Classical Talent tournee. Een onafgebroken programma van ongeveer zestig minuten waar hij tussendoor ook vertelt over de muziek. Werken van Chopin en Ravel, maar ook Korngold, De Falla en een nieuwe compositie van Thomas Beije, speciaal voor Ramon geschreven. Na het feestelijke wordt koffie en gebak geserveerd.

Kaarten voor dit concert zijn te reserveren via de website: www.hetgroenekerkje.nl. Aanvang 11.30 uur.

Meer berichten