Jip en Puk zoeken een lieve baas.
Jip en Puk zoeken een lieve baas. ((Foto: aangeleverd))

Tehuis gezocht

REGIO - Het blijft druk met dieren in de opvang. Niet alleen veel konijnen, maar ook honden, katten, hanen en andere dieren. De vrijwilligers hebben een kleine honderd dagelijks te verzorgen.

Deze week aandacht voor Jip en Puk. Het zijn twee gerbil zusjes van net één jaar oud. Gerbils kunnen ongeveer drie jaar oud worden. De zusjes hebben bijna hun hele jeugd samen gewoond, maar in één keer was de liefde over en was het vechten geblazen. Er zat niets anders op om ze apart van elkaar te huisvesten. Maar ook dat voorkwam niet de gang naar de DierenOpvang. Ze werden daar afgestaan met het verzoek er een nieuwe plek voor te vinden. Lastig, als je weet dat gerbils eigenlijk groepsdieren zijn, maar ze niet samen kunt zetten. In de opvang staan hun verblijven dicht naast elkaar en kunnen ze elkaar goed zien, maar ze kunnen geen contact maken. Voor deze jongedames wordt een nieuwe plek gezocht waar dit ook mogelijk is, ieder een aparte verblijf waar ze elkaar goed kunnen zien.
Gerbils hebben diepe bakken nodig met veel bodembedekking zodat ze goed kunnen graven. Verder van belang dat ze geschikt knaagmateriaal aangeboden krijgen. En andere materialen waar ze zich mee kunnen vermaken. Op internet is daarover genoeg te vinden.
Voor alle duidelijkheid, gerbils zijn geen oppak- of knuffeldieren, houd daar rekening mee.

Wie meer wil weten of kennis komen maken kan bellen naar 0224-551818, of kan tijdens de bezoektijden even langskomen bij DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon,
Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn. Meer informatie is te vinden via www.dierenasiel-schagen.nl.

Meer berichten