Breng tijdens de Open Monumentendag ook een bezoekje aan Andijk-Oost.
Breng tijdens de Open Monumentendag ook een bezoekje aan Andijk-Oost. ((Foto: aangeleverd))

Open Monumentendag brengt plezier in Andijk-Oost

ANDIJK - Plekken van Plezier, dat is het thema voor de Open Monumentendag van 14 september. Deelnemers in Andijk-Oost nodigen belangstellenden met veel plezier uit om een kijkje te nemen bij hen.

Boerderij Kerkeveld aan de Rikkert 4 vormt het start- of eindpunt van de paardentram waarmee bezoekers gratis een rondje maken langs de deelnemers. De tram vertrekt elk heel en halfuur vanaf de Rikkert en rijdt langs de Fabulous Fords & Buicks van Gerard Oud, het Hoedenmuseum Zet 'm Op en de gereformeerder kerk.

Op het Kerkeveld is veel te zien en te beleven. Tussen 11.00 en 17.00 uur zijn er veel activiteiten, onder meer bonen dorsen, vis roken, stenen slijpen, spinnen, zeisen, koken op petroleum, paarden bekappen en schilderen. Bovendien is het een prachtig punt om te genieten van een bakje koffie met een punt appeltaart (vers gemaakt met appels uit eigen boomgaard). Bezoek ook de digitale presentatie van Klaas Burger over vergeten, nostalgische plekjes in dit gebied.

Omdat alle medewerkers bij het Kerkeveld een groot gevoel voor nostalgie hebben en het fantastisch vinden om hier aan mee te werken, gaat alle omzet die wordt verdiend met de koffie en de taart naar de vereniging Oud Andijk.

Meer berichten