Ear Danger.
Ear Danger. ((Foto: Sophie Bik))

Death Valley feest voor headbangers

WOGNUM - Op het podium van de zesde editie van Death Valley staan zaterdag 28 september de metal bands Sad Iron, Burning en Ear Danger. De deuren van Everland, Sportlaan 13 in Wofnum, gaan om 20.30 uur open. Het festival sluit om 01.00 uur.

De Hoornse heavy metal band Sad Iron is in 1979 opgericht. De band behoorde tot de top van de Nederlandse heavy metal scene. Na 1986 krijgt de heavy metal een knieval. Begin 2000 werd de band gevraagd voor een reünieshow. Het werd een daverend succes. Sad Iron bestaat uit Marcel Paardekooper - zang, Bernard Rive - leadgitaar, Bjorn Hylkema - bas en Cor Bolt - drums.

BURNING werd in 2013 opgericht, beïnvloed door bands als Black Sabbath, Iron Maiden, Trouble, Witchfinder General en Ghost, maar heeft zijn eigen unieke sound. Bezetting: Johnny Karst - gitaar, Hugo Koch - zang, Renee Knegt - gitaar, Mas Prevoo - drums en Daan Craats - bass.

Ear Danger werd wel eens de meest Brits klinkende heavy-metal band buiten Engeland genoemd. Een band dat op het podium volledig tot zijn recht komt. De interactie tussen Sander en het publiek zorgt ervoor dat de gehele zaal bij het optreden betrokken wordt. De set staat als een huis. Line up: Sander Pastoor - zang, Leon Lohmann - leadgitaar; Antal Lohmann - gitaar, Matt Verschoor - bas en Dick Vijgen - drums.

De entree voor het festival is 5 euro. Dit evenement word mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Jongerencentrum Everland onderkent gehoorschade door te harde muziek, met gezondheid- en sociale problemen en kosten tot gevolg. Everland neemt daarom maatregelen om gehoorschade tegen te gaan. Het bij evenementen zichtbaar monitoren van het geluid, door metingen en het beschikbaar stellen van oordoppen bij de entree en te kopen bij de bar. Het doel is de bezoekers op een voor het gehoor veilige manier van muziek te laten genieten.

Meer berichten